Alina-palvelut Iisalmen, Lapinlahden ja Nilsiän alueella

Ota yhteyttä! p. 044 455 6490
Nilsiän alue: p. 044 755 6904

Kotityöpalvelut

 • Kotisiivous
 • Ikkunanpesu
 • Asiointiapu
 • Ruuanlaitto
 • Pyykki- ja vaatehuolto

Hoivapalvelut

 • Kylvetys
 • Lääkehuolto
 • Ulkoilu- ja virkistyspalvelu
 • Lääkärissä käyttö
 • Omaishoitajien lomitus
 • Hoitotarvikkeet (vaipat ym.)

Lapsiperheiden kotipalvelut

 • Tilapäisiin ja äkillisiin tilanteisiin tai säännölliseen, pitkäkestoiseen tarpeeseen
 • Lastenhoitopalvelut
 • Sairaan lapsen hoito

Lääkäripalvelut

 • Joustava lääkäri-
  konsultaatio Alinan
  asiakkaille
 • Kotilääkärivastaanotto videon välityksellä

Lääkäripalvelut tuottaa Doctagon.

Sairaanhoitopalvelut

 • Laaja-alainen lääkehuolto
 • Verenpaineen ja veren-
  sokerin seuranta
 • Haavahoidot
 • Lääkeinjektiot • Verinäytteet
 • Saattohoidot
 • Tuki- ja neuvontapalvelut
maksuton kartoituskäynti

Soita 044 455 6490


Alina-palveluiden käyttämisestä on mahdollista saada verovähennystä.

Olemme hyväksytty palvelusetelituottaja.

Helenalla risut jäävät pihalle

”Palvelu on ihmisläheistä ja nimenomaan minun tarpeeni huomioivaa.”

Alina Iisalmi-Lapinlahti-Nilsiän asiakkaana oleva Helena ei ole säännöllinen asiakas, mutta hän ottaa aina yhteyttä Alinaan apua tarvitessaan. Yrittäjä Minna Partti ja hänen henkilökuntansa on antanut Helenalle sen verran hyvää palvelua, että risujen jakamiselle ei ole aihetta.

LUE LISÄÄ >>>>

Iisalmelainen Helena Kuhlman oli Alina Iisalmi-Lapinlahti-Nilsiän asiakkaana jo vajaat puoli vuotta aiemmin, mutta joutui jälleen turvautumaan yrittäjä Minna Partin apuun loukattuaan kätensä noin kuukausi sitten.

– Minulle tehtiin syksyllä silmäleikkaus, jonka jälkeen tarvitsin Minnan apua. Nyt kun kaaduin tuolla ulkona ja teloin käteni, tuli heti ensimmäisenä mieleen että pitääpä soittaa Alinaan, Helena kertoo.

Mistä Helena sitten äkkäsi Alinan ja Minnan palvelut? Lähipiiristä löytyi tietoa ja suositusta, eikä apua tarvinnut odottaa kauaa.

– Vanhempi tytär sanoi että soitapas Alinaan, sieltä saa apua. Hän tiesi kertoa, että Alinasta löytyy auttavia tyttöjä hoitamaan.

– Ja kun sunnuntai-iltana kaaduin, soitin heti maanantaiaamuna Minnalle. Hän tuli käymään jo samana päivänä, Helena kiittelee.

Helena on saanut monipuolista palvelua ja homma on toiminut hyvin. Hän ilmaisee tyytyväisyytensä Alinaan moneen otteeseen.

– Olen saanut apua monella tavalla. Nyt varsinkin, kun olen kuin pieni lapsi – mitään en käteni takia oikein pysty tekemään ja joka paikassa tarvitsee apua. En pysty edes kenkiä tai housuja laittamaan itse jalkaan, niin nöyrästi on kaikki tehty.

– Ei ole kukaan sanonut, että laitappa vaan ite, Helena naurahtaa.

Helena kertoo, että hänet on ehditty huomioida ruoanlaiton ja siivoamisen ohessa. Kuulumiset tulevat vaihdetuksi. Kaikki on mennyt tähän saakka oikein mukavasti, eikä kommelluksia ole sattunut.

– Paitsi että pari päivää sitten Minnan auto ei lähtenyt käyntiin kovien pakkasten takia! Minun piti lähteä käymään hänen kyydillään lääkärissä, mutta meille tulikin vähän mutkia matkaan. Pakkanen vähän kiusasi lähtöä, mutta lopulta ehdittiin juuri ja juuri oikeaan aikaan.

Alinan tarjoama apu on ollut Helenalle tähän saakka keikkaluontoista, mutta tarvelähtöistä. Minna Partin palvelutarjonta on tullut Helenalle tutuksi ja hän on tietoinen laajasta kotipalvelukokonaisuudesta.

– Jos vain jokin tilanne taas tulee eteen, tiedänpähän kenelle soitella, Helena toteaa.

– Suosittelen kyllä Alinan apua, mikäli apua tarvitsee – ja esimerkiksi rikkoo kätensä tai jalkansa. Palvelu on ihmisläheistä ja nimenomaan minun tarpeeni huomioivaa. Tekemisen ohessa ehditään hyvinkin jutella, ei tässä niin jäniksen selässä olla.

Tyytyväinen asiakas korostaa yksityisten kotiapupalveluiden roolia ja niiden hyvää saatavuutta. Tälläkin kertaa Helena sai apua jo heti yhteydenottopäivänä.

– Kun tenkkapoo tulee eteen, niin Alinalta saa apua nopeasti. En kyllä millään keksi, mistä voisi risuja antaa, Helena naurahtaa.

Kiireetöntä apua myös Sänkimäkeen asti

”Hyvähän se on että täällä asti käydään.”

Martti asustaa yksin Nilsiän Sänkimäessä. Hoitaja Raili Raatikainen saapuu jälleen normaalille kolmen tunnin käynnilleen.

LUE LISÄÄ »»»

Kiireetöntä apua myös Sänkimäkeen asti

Auto kaartaa pihaan Nilsiän Sänkimäessä. Alinan Raili Raatikainen saapuu jälleen normaalille käynnilleen Martti Leppäsen luokse.

Raililla on kauppakassi mukana ja tarkoitus on jälleen laittaa Martille ruokaa, kuten aina yleensä normaalin kolmen tunnin käynnin aikana. Kun Raili tyhjentää kauppakassin sisältöä jääkaappiin, isäntä istuu mielipaikallaan olohuoneen sohvalla. Televisio on päällä ja aamun draamasarjat täydessä käynnissä.

Raili1

Hoitaja Raili Raatikainen kurkistaa, onko isäntä kotosalla.

Martti täytti hiljattain 70 vuotta. Kotitalo sijaitsee komealla paikalla mäen päällä. Nilsiäläiset mäkimaisemat kumpuilevat olohuoneen ikkunasta. Työura sujui Siilinjärven puolella sijaitsevassa isossa tehdas- ja kaivoskompleksissa. Matkaa Nilsiän puolelle ei ole kuin toistakymmentä kilometriä.

– Auto ei kerennyt oikeastaan edes lämmetä! Työmatka oli niin lyhyt, Martti murjaisee.

Reilut 25 vuotta nykyisessä talossaan asuneella Martilla on ollut aikaisemmin käytössä kunnan tarjoamat palvelut. Hoitajat kävivät säännöllisesti, mutta nykyinen resurssipula näkyi valitettavasti myös Martin luona käydessä. Siirto Alinan palveluseteliasiakkaaksi tapahtui jokunen kuukausi sitten.

– Esimerkiksi ruokaa eivät ruvenneet koskaan tekemään. Välillä ei edes aina päivää sanottu kun ovesta marssittiin sisään! Lääkkeet vaan laitettiin pöydälle, Martti ihmettelee.

– Mutta näitten (Alinan) hommassa ei ole mitään hätää.

Kun kunnan kotihoitajien aikapulan takia tekemiset jäivät vähiin, mitäs kaikkea sitä ehtiikään Railin kolmen tunnin käynnin aikana tehdä?

– No suuta soitetaan ainakin! Martti hihkaisee.

– Tekeehän se paljon muutakin. Nytkin laittaa ruokaa minulle.

Martti mielipaikallaan olohuoneessa.

Martti mielipaikallaan olohuoneessa.

Nyt kun Alina on laajentanut palveluitaan myös Nilsiään, tästä on iso apu nykyään Kuopioon kuuluvan entisen kunnan haja-asutusalueen asukkaille. Pinta-alaltaan suuressa kunnassa etäisyydet keskuksiin ovat pitkät. Martillakin on matkaa kirkonkylälle lähes 15 kilometriä.

– Hyvähän se on, että palveluita jostain saa ja täällä asti käydään. Minulla ei ole vielä suurempaa hätää ollut, mutta Raili auttaa kaikessa tarvittavassa.

Ruoka alkaa olla kohta valmista. Raili keskeyttää jutustelun.

– Vaan pitäisikö se sauna lämmittää tänään? Lähdenkö hakemaan puita?

– Kyllähän sen passaa, pitäähän sitä peseytyä, Martti tuumaa.

Raili käy hakemassa puita ja pistää pesällisen palamaan. Savu alkaa tupruta piipusta pihalle. Sulan kelin aikana lämmitysvuorossa onkin ulkona oleva pihasauna.

"Pitäisiköhän sitä lähteä käymään ulkona?"

”Pitäisiköhän sitä lähteä käymään ulkona?”

– Jos tekisit tänään vähän muutakin kuin katsoisit televisiota? Lähdetäänkö hakemaan posti laatikosta? Raili ehdottaa.

– Menin muutama päivä sitten nurin, kun piha oli niin liukas. En varmasti lähde, Martti vastustelee.

Raili ehdottaa, että Martti kävelisi tiukasti käsipuolessa kiinni. Myös kävelysauvat on hyvä ottaa varmuuden vuoksi auttamaan pystyssä pysymiseksi. Lopulta Martti päättää lähteä.

Tie on liukas, mutta Raili pitää tiukasti Martista kiinni.

Tie on liukas, mutta Raili pitää tiukasti Martista kiinni.

Tuoreen, vasta sataneen lumen alla onkin todella liukas jääpatja. Matka postilaatikolle sujuu niitä näitä rupatellen. Postilaatikon kannen päälle on edellispäivän käynnin jälkeen satanut paksu kerros uutta lunta. Isäntä pyyhkäisee laatikon puhtaaksi ja kurkistaa sisälle.

– Eihän täällä ole mitään! Meillä tuli nyt hukkareissu, Martti ilmoittaa.

Martti4

Lumet lähtevät parilla napakalla pyyhkäisyllä.

Ei muuta kun takaisin kohti kotiovea. Raili ja Martti tuumaavat, että tänään tuleekin sitten tupla-annos liikuntaa kun posti pitää käydä uudestaan katsomassa.

Tyhjää täynnä, toteavat Martti ja Raili.

Tyhjää täynnä, toteavat Martti ja Raili.

Raili jatkaa askareitaan Martin luona ja isäntä itse istahtaa tutulle paikalleen olohuoneen sohvalle. Railin kolmen tunnin käynnistä on vielä lähestulkoon puolet jäljellä, eikä mihinkään ole kiire.

Talon ulkopuolella on pelkkää hiljaisuutta ja lumiset maisemat rauhoittavat pihapiiriä entisestään. Vieras poistuu talosta ja Martti jää Railin kanssa odottelemaan saunan lämpenemistä ja pesulle pääsyä.

Takaisin taloa kohti.

Takaisin taloa kohti.

Ota yhteyttä!

7 + 10 =

AA-logo-2015-FI

Alina Iisalmi-Lapinlahti-Nilsiä


Minna Partti
yrittäjä, sh
Puh. 044 455 6490
minna.partti
(at)alinahoivatiimi.fi

Iisalmen toimisto:

Louhenkatu 9 B
74100 Iisalmi

Nilsiän toimisto:

Raili Raatikainen
vastaava hoitaja
puh. 044 755 6904
Pisantie 6
73300 Nilsiä