Sairaanhoitaja! Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä?
– Ryhdy Alina-yrittäjäksi!

Kotityön, hoivapalveluiden ja kotisairaanhoidon kysyntä kasvaa. Nyt haemme sinua hyödyntämään kasvavan toimialan mahdollisuuksia kanssamme eli auttamaan ja pitämään huolta heistä, jotka apua tarvitsevat.

Oletko sinä seuraava ALINA-YRITTÄJÄ esim. pääkaupunkiseudulla, Tampereella tai muualla Suomessa?

Etsimme Sinua, jolla on
kokemusta hoiva- tai hoitoalalta

Et tarvitse aikaisempaa yrittäjäkokemusta, mutta sinulla on oltava sairaanhoitajan koulutus, halua ja asennetta asiakastyöhön ja oman tiimisi johtamiseen. Näin pystyt parhaiten vaikuttamaan tulotasoosi.

Avaamme sinulle turvallisen tien yrittäjyyteen ja tiiviin tuen yritystoimintasi kaikkiin vaiheisiin tarjoamalla mm.

  • yritystoimintasi käynnistyksen ja alkukoulutuksen yhdessä ketjun kanssa
  • laatusertifioidut, valmiit palvelutuotteet
  • ostoedut
  • taloushallinnon ja kirjanpidon
  • ketjumarkkinoinnin ja tuen asiakashankintaan
  • toiminnanohjausjärjestelmät

Voit täyttää hakulomakkeen, soittaa, tai lähettää vapaamuotoisen hakemuksen ja CV:n sähköpostitse osoitteeseen info@alinahoivatiimi.fi. Lisätietoja: rekrytointipäällikkö Terhi Castren p. 044 755 6311.

Yhteydenottosi jälkeen otamme sinuun yhteyttä kolmen päivän sisällä  ja tulemme mielellämme kertomaan lisää ”kolme askelta alinalaiseksi” -ohjelmastamme.

Etsimme yrittäjiä myös muille alueille, joten ota rohkeasti yhteyttä.

Tapaamisiin!

 


Ketju tarjoaa Marjalle turvaverkon ja selkänojan

Kokenut sairaanhoitaja Marja Wöttke kertoo voivansa Alina-yrittäjänä hyvin. Kyllästyminen julkisen puolen työhön ajoi hänet pitkälliseen pohdintaan yrittäjäksi ryhtymisestä. Valinta on tehty ja tämä on tuntunut Marjasta oikealta. Oulun alueen Alina-yrittäjä nauttii monipuolisesta ketjun tuesta ja saa voimaa arkeensa mahtavista asiakkaista.

LUE LISÄÄ >>>>

Yli 28 vuotta julkisella puolella eri sairaanhoitajan tehtävissä toiminut Marja Wöttke kokee Alina-yrittäjyytensä olevan osin sattumaakin. Myös Keski-Euroopassa työkokemusta urallaan kartuttanut Marja alkoi kaivata vaihtelua.

– Juuri sillä hetkellä Alinan paikka oli auki, kun minä aloin kyllästyä julkisen puolen terveydenhuollon esimiestehtäviin, Marja muistelee.

Alinan toiminta vaikutti luotettavalta, toiminnalle oli hyvät perustelut ja asiasisältö oli Marjan mukaan kunnossa. Päätös ei kuitenkaan käynyt missään nimessä nopeasti tai helposti. Marja otti asioista selvää perinpohjaisesti. Lopulta hän koki tekevänsä oikean ratkaisun.

– Kun hain paikkaa, minuun otettiin heti yhteyttä. Henkilöt, joiden kanssa keskusteltiin Alina-yrittäjyydestä, vakuuttivat. Mutta ei siinä pelkästään henkilöt tai heidän vakuuttavuus paina, vaan koko paketti tuntui olevan kunnossa. Kotipalvelu ja kotisairaanhoito ovat tulevaisuuden juttu ja Alinan arvot vakuuttivat, Marja painottaa.

Marja soitteli ja jutteli usean Alina-yrittäjän kanssa, pohti monialaisesti eri kanteilta asiaa ja neuvotteli myös lakimiehen kanssa eri mahdollisuuksista.

– Ihan siltä istumalta ei lähdetty yrittäjäksi!

– Lopulta uskalsin ottaa suuren askeleen, sillä onhan tämä iso muutos niin työelämässä kuin muussakin elämässä. Tähän mennessä olen tehnyt vain julkisen puolen palkkatyötä. Yksin en olisi uskaltanut lähteä, sillä etenkin alussa tarvitsee niin paljon kaikkea tehdä. Ketjussa saa paljon asioita valmiina, Marja perustelee.

Uusi aika, uudet metodit

Marjalla on pitkältä työuralta jo omien sanojensa mukaan jonkun verran elämäkokemusta ja työkokemusta, joten hirveän ruusuisia kuvitelmia yrittäjyydestä ei missään vaiheessa ole ollut. Mielikuvat ja toiveet eivät aina ole olleet ihan niin kuin itse oli ensin ajatellut.

– Aika hyvin on vastannut odotuksia. Joissakin asioissa paremmin ja joissakin huonommin. Voin aika hyvin Alina-yrittäjänä. Mutta eihän tässä vielä edes oikein tiedä, mitä yrittäjyys on! Sehän tässä on kaikista uusin asia, joulukuussa 2015 Oulun alueen Alina-yrittäjänä aloittanut Marja naurahtaa.

Vaikka kokemusta on kertynyt erityisesti erikoissairaanhoidosta ja monista muista alan tehtävistä, kotihoito oli substanssina Marjalle vielä outo. Tästä syystä hän on kasvattanut yritystoimintaansa rauhallisesti ja maltillisesti.

– Olen samalla voinut opetella eri asioita ja erityisesti yrittäjyyttä. Koko ajan oppii enemmän kun hahmottaa kokonaisuuksia. Se on varmaankin se haaste, mitä lähdin yrittäjyydessä hakemaankin.

– Toimeentulo tulee nyt muilla keinoilla kuin mihin tähän saakka olen tottunut. Siihen on erilaisia kasvun välineitä tarjottu ketjun puolelta, joihin mielelläni olen tarttunut. Tässä sitä koko ajan opetellaan. Yrityksen ja erehdyksen kautta on opeteltu – joskus muutakin kautta!

Monimuotoista ketjuyhteistyötä

Yrittäjäkollegat ovat Alinassa hyvänä tukiverkostona. Lisäksi moni tekee säännöllistä ja läheistä yhteistyötä alueella toimivien muiden Alina-yrittäjien kanssa. Marja onkin tiiviisti tekemisissä Oulun pohjoispuolella Iissä ja lisäksi Pudasjärvellä Alina-yritystään pyörittävän Sinikka Illikaisen kanssa.

– On aivan mahtavaa, kun jonkun kanssa menee ajatukset niin hyvin yksiin. Voi kysyä melkein mitä vaan ja miettiä Sinikan kanssa yhdessä asioita. Minulla on kokemusta vähän toisista asioista ja hänellä jostain muusta. Soittelen viikoittain myös Heidin (Savonlinnan yrittäjä Heidi Juuti) kanssa, jonka kanssa olimme yhtä aikaa Alinan alkukoulutuksessa. Viime viikolla soittelun Tuomolle Helsinkiin kysyäkseni siivousasioista lisätietoa, Marja kertoo.

Yhteydenpito ei jää pelkkään puhelimeen tai paikallisten yrittäjien tapaamiseen.

– Alina-yrittäjien yhteiset tapaamiset ovat tärkeitä. Harmi, että aina kaikki eivät pääse paikalle ja verkostoa voisi hyödyntää vielä paremminkin. Ajankäyttö on toki meillä kaikilla rajallista. Jos minulla on joku ongelma, yrittäjien ryhmäviestikeskusteluun ei tarvitse laittaa kuin kysymys, niin sieltä joku vastaa aina lähes saman tien. Mukavaa kun tällainen toimii, Marja kiittää.

– Tokihan kaikki eivät tällaiseen hakeudu ja ryhmäaktiivisuus on jokaisen oma valinta.

”Kaikki pitää tehdä itse, mutta minusta se on hyvä”

Kun Marjaa pyydetään vertailemaan eroja yrittäjyyden ja palkkatyön eroja, hän toteaa nykytilanteen haastavammaksi, mutta huomattavasti mielenkiintoisemmaksi.

– Saat palkkatyössä saman palkan, teit työsi sitten hyvin tai huonosti. Nyt olet kaikesta itse vastuussa. Työtä on tehtävä, jotta saat palkkaa. Kaikessa raskaudessaan se on kuitenkin juuri parasta. Kaikki pitää tehdä itse, mutta toisaalta minun mielestä se on hyvä juttu ja minulle sopivaa.

Kun yrittäjäuraa alkaa olla jo takana, Marja osaa kokemukseensa pohjaten sanoa että yksinyrittäjäksi ei olisi kannattanut lähteä. Ketjun tuki on auttanut häntä paljon etenkin alkuvaiheessa.

– Yksinyrittäjänä olisit joutunut tekemään ihan kaiken itse ja paljon sellaista työtä, joka veisi hirveästi aikaa. Nyt minulla oli valmis verkosto ja tukihenkilöstö käynnistämässä toimintaa, joka tapahtui varmasti paljon vähemmällä työllä.

Alina-ketju on antanut toimintakonseptin valmiiksi, jota Marjan on ollut luontevaa noudattaa. Konsepti antaa mallin, jonka mukaan Alina-työtä tehdään. Toisaalta yrittäjällä on vapaus tehdä työtään omien vahvuuksiensa kautta.

– Ketjussa oleminen rajoittaa joissakin asioissa – se on ihan selvä – koska olet sitoutunut konseptiin ja brändiin. Mutta jos olet sinut sen kanssa, niin tämä ei ole ongelma. Jos ei halua sitoutua siihen mitä ketju edustaa, niin sitten ei kannata alkaa ketjuyrittäjäksi. Minun on ollut helppo sitoutua, Marja vakuuttaa.

– Ja vaikka meillä on toimintakonseptit, silti työssä on vapaus. Jos keksit jonkun uuden jutun, sitä voi ehdottaa. Sinua ei tyrmätä, vaan ideasi otetaan käsittelyyn. Voi olla, että tätä on jo joskus jossain kokeiltu. Ketjussa on kuitenkin kokemusta taustalla niin paljon, että monesti tiedetään heti, onko tästä hyötyä vai eikö asia ole toiminut.

Oikea valinta Marjalle

Hoivatyötä julkisella puolella tehneelle monet yrittäjyyteen liittyvät asiat tulevat monesti yllätyksenä. Henkilöstö kasvaa, asiakasjärjestelmät ovat erilaiset ja lupa-asioissa voi olla vaikeuksia.

– On tilanteita, että ei vaan tiedä. Tiedän kuitenkin mistä kysyä apua ja sitä saa nopeasti. Turvaverkko on vahva ja kenelle vaan voi soittaa. Kaikki ovat käytettävissä, kaikki ovat ystävällisiä ja yhteistyökykyisiä. Sen takia olenkin ketjussa, että minulla on joku joka auttaa.

Marja järkeilee, että yksinyrittäjänä olisi ollut aivan yksin, mutta toisaalta kaikki voitot tai tappiot liiketoiminnasta olisivat tulleet itselle.

– Nämä ovat valintoja. Yksi sopii yhdelle ja toinen toiselle. Näkisin, että olet luotettavampi kun kuulut johonkin. Toiminta on läpinäkyvämpää ja tarkemmin seurattua. Ei voi tehdä mitä vaan.

Marjalle paras palkinto ja työn tärkein voimavara on tyytyväinen asiakas. Asiakkaan ilo ja kiitollisuus on hänelle työn suola. Myös yrityksen muun toiminnan pyöriminen ja kokonaisuuden toimiminen palkitsee.

– Näinhän se menee. Asiakkaat tykkäävät hirveästi ja saan hoidettua heidän asiansa. Se on niin palkitsevaa ja menee kaiken yli. Jos työ ei tuota iloa, niin hankalapa sitä on mistään muustakaan saada. Sitten ollaan pahasti pielessä, Marja naurahtaa.

– Ajattelen myös niin, että oma vahvuuteni on esimiehenä toimiminen. Yhteistyösuhteet toimivat ja saan hyviä työntekijöitä. On aina esimiehenä palkitsevaa, että työntekijä tekee työtä kuten kuuluukin ja hän myös tykkää omasta työstään.

Tulevaisuuden ala

Oulun alueella kilpailutilanne on kova. Alalla on paljon niin isoja kuin pieniäkin toimijoita.

– Yrityksiä syntyy ja kaatuu, mutta uskoisin että laadukkaalle kotihoitopalvelulle on aina tilausta. On lapsiperheitä ja ikääntyviä.

Marja uskoo, että etenkin lapsiperheiden kotipalvelulla on kysyntää tulevaisuudessa enemmän. Alina pystyy auttamaan niin hoitotehtävissä kuin kodin ylläpidossa.

– Perheet eivät monesti tiedä, mistä voi pyytää apua. Pystymme tarjoamaan lyhyt- tai pitkäaikaista apua hankalaan tilanteeseen. Tämä on palvelualue, jolla on jatkossa kysyntää. Etenkin Oulun alueella on paljon lapsiperheitä, Marja järkeilee.