Alina Ii-Pudasjärvi sai SHQS-laaduntunnustuksen

Sosiaali- ja terveydenhuollon alan korkein mahdollinen laaduntunnustus, SHQS-laatusertifiointi, on myönnetty Alina Ii-Pudasjärvelle.

Yrittäjä Sinikka Illikaisen luotsaamalle Alinalle tunnustus myönnettiin maaliskuussa 2019. Kyseessä on kolmas valtakunnalliseen Alina -ketjuun kuuluva yritys. Myös Alina -ketjun taustaorganisaatio Alina Hoivatiimi Oy on SHQS -laatusertifioitu yritys.

– On turvallista olla yrittäjänä, kun tietää perusasioiden olevan kunnossa. Olemme saaneet hyvää palautetta kentältä ja kaikki hoitajamme ovat sitoutuneita tekemään laadukasta työtä. Meille laaduntunnustus ei ole pelkkä diplomi seinällä, yrittäjä Sinikka Illikainen korostaa.

Sinikka aloitti Alina Ii-Pudasjärven toiminnan vuodenvaihteessa 2016. Kasvu ja kehittyminen muutamassa vuodessa aina korkeimpaan laatusertifiointiin asti on sekä hänelle että yritykselle suuri asia.

– Minulla oli visio, millaiseksi haluaisin oman yritykseni ja miltä haluaisin työpaikkani näyttävän. Laatutunnustus antaa nyt paljon enemmän uskoa siihen, että olemme menneet oikeaan suuntaan. Jatkossakin täytyy vain jatkaa kehittämistä ja kehittyä, sillä ei tämä tarkoita sitä, että yrityksessämme olisi jotenkin valmista!

Vaikka laaduntunnustus luovutetaan aina yrittäjälle, Sinikka haluaa korostaa, että kaiken takana on koko yrityksen työpanos.

– Työntekijöideni työpanos ja heidän sitoutumisensa on ollut ensiarvoisen tärkeää. Meillä on todella hyvä henki ja teemme työtä samalla laadulla sekä päämäärällä – asiakas on meille aina ykkösjuttu. Teemme parhaamme sen eteen, Sinikka kiittelee.

– Mielestäni kaikki lähtee työntekijöiden työhyvinvoinnista. Heillä on hyvä yhteishenki ja hyvä olla töissä. Jos työntekijä voi huonosti, tämän havaitsee myös käytännön työn jäljessä.

Kuvassa osa Iin Alina-työntekijöistä ja yrittäjä Sinikka Illikainen vasemmalla SHQS-diplomi käsissään.