Alina-ketju palkitsi vuoden 2021 ja 2022 yrittäjät

Alina-ketju on palkinnut franchisingyrittäjä Terhi Laukkosen vuoden 2021 yrittäjänä ja Kevi Akreyin vuoden 2022 yrittäjänä Suomen Franchising-yhdistyksen Franny Awards -juhlassa Helsingissä 22.4.2022

 

Vuoden 2021 Alina-yrittäjä Terhi Laukkonen on toiminut Alina yrittäjänä vuodesta 2016 saakka. Alina-ketju valitsi Laukkosen vuoden 2021 yrittäjänä, koska yritys menestyy taloudellisesti ja on vetovoimainen työnantaja.

Alinan toimitusjohtaja Satu Jäntti on erityisen vaikuttunut siitä, että Terhi onnistui kasvattamaan yrityksensä toimintaa ja kannattavuutta koronapandemian aikaan. Yrityksen liikevaihto kasvoi huimat 130 % ja sen kannattavuus on samaan aikaan ollut ennätykselliset 16 %. Terhin yritys Seinäjoella työllistää 15 ihmistä.

”Tuntuu hyvältä saada palkinto työstään”, iloitsee vuoden 2021 Alina-yrittäjä Terhi Laukkonen. Terhin mielestä Alina yrittäjyyden parhaita puolia on se, että voi itse vaikuttaa omaan työn laatuun ja sisältöön, sekä saa kehittää työpaikkaa omanlaiseksi. Terhi kiittää myös ketjun taustatukea ja työntekijöitään, jotka ovat mahdollistaneet menestymisen.

Yrittäjänä Terhi panostaa yrityksensä toiminnan laatuun ja henkilöstön rekrytointiin. Terhin yritys sai vuonna 2021 Labquality Oy:n myöntämän laadun tunnustuksen eli SHQS-sertifioinnin toiminnastaan.

”Arjen toiminnassaan Terhi on erittäin valoisa, iloinen ja aikaansaava. Yritys näkyy ja kuuluu Seinäjoen katukuvassa. Lisäksi Terhi huomioi muut Alina-yrittäjät ja hän on myös yhteistyökykyinen koko Alina-ketjun toiminnan suhteen”, kertoo Alinan toimitusjohtaja Satu Jäntti.

Vuoden 2022 Alina-yrittäjä Kevi Akreyi aloitti Alina-ketjun yrittäjänä vuonna 2020 Lahden alueella. Yritys aloitti toimintansa koronapandemian ensimmäisenä keväänä ja onnistui tästä erittäin haastavasta ajasta huolimatta käynnistämään yrityksensä toimintansa nopeasti kasvaen ja kannattavasti. Vuonna 2021 Kevin yrityksen liikevaihdon kasvu oli huimat 231 prosenttia ja tällä hetkellä Kevi työllistää jo 20 henkilöä.

”Kevin yritys on pystynyt hyödyntämään Alinan konseptia maksimaalisesti ja kasvamaan kannattavasti. Yrittäjänä Kevi on energinen, vuorovaikutustaitoinen ikiliikkuja, joka huomioi myös muut yrittäjät. Kevi toimii arjessaan aktiivisesti sekä rakentavasti koko Alina-brändin eteen”, Alinan toimitusjohtaja Satu Jäntti perustelee valintaa.

Kevin omistautuminen huomattiin myös Franchisingyhdistyksessä, joka valitsi Kevi Akreyin Franny-gaalassa kolmen parhaan joukkoon Vuoden Vuoden Franchisingyrittäjä -kategoriassa.

”On äärettömän hienoa saada tunnustusta hyvästä työstä. Sitä ei kuitenkaan ole yksin tehty vaan yhdessä ammattitaitoisen tiimin kanssa, joka tekee päivittäisen työnsä Alinan arvojen mukaisesti”, Akreyi kommentoi itse voittoaan.

Myös Alina-ketju saa Keviltä tunnustusta. ”Parasta Alina yrittäjyydessä on se, että pystyy luomaan sellaisen työpaikan, josta on itse aina haaveillut, tehdä sellaista työtä sellaisten ihmisten kanssa, että työ ei tunnu aina edes työltä. Kotihoito on arvokasta työtä, kun olemme ihmisen ensimmäinen linkki palveluiden piiriin, jota he tarvitsevat pärjätäkseen arjessa. Parasta ketjuyrittäjyydessä on ketjun jatkuva vahva tuki omalle toiminnalle ja tieto, että laadukas hoitotyö on kautta maan jokaisella yrittäjällä.”