Alina on vuoden 2023 Franchisingketju

Franchisingalan perinteinen Franny Awards gaala järjestettiin perjantaina 17.3. Original Sokos Hotel Triplassa Helsingissä.

Ilta oli voiton juhlaa Alina-ketjulle. Suomen Franchising-yhdistys valitsi Alinan vuoden 2023 franchisingketjuksi ja Alina ketjun vuoden yrittäjänä palkittu Alosious ”Allu” Nkembeng sai lisäksi Elon ja Fennian myöntämän Vuoden suunnannäyttäjä-palkinnon.

Vuoden 2023 Franchisingketju Alina kasvatti vuonna 2022 ketjuliikevaihtoa 9,6 % 15,4 miljoonaan euroon yhteiskunnallisista haasteista huolimatta.  Myös Alina yrittäjien määrä kasvoi viidellä vuonna 2022 ja nyt asiakkaita palveli yhteensä 37 Alina-yrittäjää.

Alina on rakentanut yhdessä yrittäjien kanssa kansainvälisen rekrytointimallin ja myös toteuttanut sen. Yrittäjäyhteistyötä kehitetään jatkuvasti, ja yrittäjien toimintaa ja kehittymistä tukemaan on luotu muun muassa Alina-Akatemia, Alina-Klubi, yrittäjäjohtokunnan toiminta, markkinointityöryhmä sekä aluepalaverit. Uusia innovaatioita sekä järjestelmiä hyödynnetään jatkuvasti yrityksen toiminnassa.

Fennian ja Elon Suunnannäyttäjä-erikoispalkinto myönnetään yrittäjälle, joka toimii positiivisena mallina ja esimerkkinä kehittäen yrityksensä ja franchisingketjun toimintaa. Ensimmäisenä toimintavuotenaan 2022 Allun yritys teki lähes 400 tuhannen euron liikevaihdon ja erinomaisen 19 % kannattavuuden. Yritys on Alina-ketjun historian ensimmäinen , joka on onnistunut tekemään kannattavan tuloksen heti ensimmäisestä toimintakuukaudestaan alkaen. Yritys ja yrittäjä ovat vastanneet rohkeasti Lahden kaupungilta, lähikunnista ja asiakkailta tulleeseen palvelutarpeeseen osoittaen näin vahvaa yrittäjähenkisyytä. Yritys on saanut erittäin positiivista palautetta asiakaslähtöisestä, laadunmukaisesta ja luotettavasta toiminnasta.

Yritys ja yrittäjä Allu osallistuvat aktiivisesti kehittämistyöhön ja erilaisiin liiketoiminnan yhteistyöhankkeisiin. Yrittäjä on rakentanut ketjun kanssa kansainvälisen rekrytoinnin toimintamallin ja konseptin sekä tehnyt väsymättä työtä rekrytoinnin eteen. Erityisen ansiokasta tästä tekee se, että kaikki tämä vaativa pioneerityö on tehty yrityksen ensimmäisen toimintavuoden aikana.

 

 

Kuvat Akifoto