Alina osaksi pohjoismaista hyvinvointitoimija Norlandiaa

Valtakunnallinen kotihoito-, kotityö- ja lastenhoitopalveluja tarjoava franchise-ketju Alina saa uuden omistajan Norjassa perustetusta hyvinvointipalveluihin erikoistuneesta Norlandiasta. Perheomisteiseen NHC Groupiin kuuluva Norlandia on tuttu toimija Suomessa Norlandia Päiväkotien ja Tampereen yliopistollisen sairaalan yhteydessä sijaitsevan Norlandia potilashotellin kautta.

Norjalainen perheomistuksessa oleva NHC Groupiin kuuluva Norlandia laajenee Suomen hoivamarkkinoille ja ostaa VMP Oyj:ltä Alina Hoivatiimi Oy:n. Alina-ketjulla on Suomessa yli 30 franchise-periaatteella, paikallisen yrittäjän vetämää toimipaikkaa. Yritys työllistää yhteensä noin 400 ammattilaista.

Alina tarjoaa asiakkailleen laadukkaita kotityö- ja hoivapalveluja, kotisairaanhoitoa ja etälääkäripalvelua sekä lastenhoitoa ja muita lapsiperheiden kotipalveluja.

  • Alina soveltuu erinomaisesti osaksi perheomisteista Norlandiaa, joka yrityksenä haluaa edistää pohjoismaista hyvinvointiajattelua. Arvostamme erityisesti Alinan liiketoimintamallia, joka perustuu paikalliset olot tunteviin yrittäjiin ja korkeaan laatuun. Meille on tärkeää myös Alinan korkea asiakastyytyväisyys ja suositteluaste. Peräti 96 % Alinan asiakkaista on valmis suosittelemaan sen palveluja muille, Norlandia Caren toimitusjohtaja Nathalie Boulas Nilsson

Yrityskaupan ansiosta Norlandiasta tulee Suomessa varhaiskasvatuksen lisäksi merkittävä toimija myös hoiva-alalla.

  • Meillä on jo ennestään vahva asema hoiva-alalla Ruotsissa ja Norjassa. Alinan luoma franchise-malli on kuitenkin meille uutta ja Suomi toimii tässä koko konsernin kannalta uuden mielenkiintoisen toimintamallin kehittäjänä, Boulas Nilsson toteaa.

Satu Jäntti nimitetty toimitusjohtajaksi

Norlandia on tiettävästi alansa ensimmäinen toimija, joka pystyy tarjoamaan erilaisia hoivapalveluja läpi ihmisen elinkaaren.

  • Jatkossa kauttamme saa esimerkiksi lapsen hoitoa niin Norlandia päiväkodeissa kuin kotonakin esimerkiksi lapsen sairauden aikana. Olemme myös varhaiskasvatustoimijaksi ainutlaatuisessa tilanteessa siinä, että palvelujemme piirissä on niin lapsia, aikuisia kuin senioreitakin, Norlandia Päiväkotien toimitusjohtaja Olli Lehtisalo

Alina toimii jatkossa osana Norlandiaa. Alinan toimitusjohtajaksi on nimitetty yhtiössä pitkään ketjujohtajana toiminut Satu Jäntti.

  • Olen erittäin iloinen siitä, että saamme omistajaksemme vahvan, perhetaustaisen pohjoismaisen toimijan, joka tuntee erinomaisesti hoiva-alan ja on innostunut toimintamme kehittämisestä. Samalla yrityskauppa mahdollistaa myös Alinan konseptin kansainvälisen kasvun, Jäntti toteaa ja jatkaa:
  • Uskon, että yrityskauppa tukee Alinan kasvua myös Suomessa uusien palveluinnovaatioiden kautta ja houkuttelee uusia yrittäjiä mukaan. Alina on tarjonnut tähän mennessä jo kymmenille suomalaisille hoiva-alan ammattilaisille matalan kynnyksen väylän yrittäjyyteen.

Alina-ketjun ketjuliikevaihto oli vuonna 2018 noin 7,7 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Norlandia, Nathalie Boulas Nilsson, p. +46 72 500 03 82, s-posti:

Norlandia, Olli Lehtisalo, p. 010 8367 201, s-posti:

Satu Jäntti, p. 044 355 5481, s-posti:

Norlandia Health & Care Group on perheomisteinen, kahden norjalaisen omistama hyvinvointialan konserni. Yhtiön tärkeimmät liiketoiminta-alueet ovat varhaiskasvatus sekä hoivapalvelut eri kohderyhmille. Yhtiöllä on toimintaa Norjassa, Ruotsissa, Suomessa, Alankomaissa sekä Saksassa ja Puolassa. Norlandia on perustettu Norjassa 90-luvulla ja se työllistää tällä hetkellä yli 8000 työntekijää.