Alina valittiin vuoden franchising-ketjuksi!

Suomen Franchising-Yhdistys on valinnut Alinan vuoden 2019 franchising-ketjuksi. Palkinto jaettiin perjantai-iltana 29.3. Helsingissä järjestetyssä Franny Awards -tapahtumassa.


Alina-ketju tarjoaa asiakkailleen laadukkaita kotityö- ja hoivapalveluja, kotisairaanhoitoa, lapsiperheiden kotipalveluja sekä etälääkäripalveluja. Ensimmäinen Alina-yritys perustettiin vuonna 1993 ja ketjuksi yritys laajeni vuonna 2006. Nyt Alina-ketjuun kuuluu yli kolmekymmentä yritystä ympäri Suomea.

Alina on kasvanut voimakkaasti jokaisena toimintavuotenaan ja sen kasvu on ollut myös kannattavaa. Lisäksi ketju on toiminut aktiivisesti franchising-yrittäjyyden edistämiseksi. Erityisen tärkeää on se, että Alina on panostanut samanaikaisesti sekä ketjun työntekijöiden että asiakkaiden tyytyväisyyteen. Peräti 96 prosenttia Alinan asiakkaista suosittelee ketjua. Alina Hoivatiimi Oy on ollut vuodesta 2010 lähtien SHQS-laatusertifioitu franchising-antaja.

– Palkinto on ennen kaikkea tunnustus Alina-ketjun pitkäaikaisesta ja pitkäjänteisestä työstä kaikkien Alina-yrittäjien hyväksi. Alinan arvopohjassa luotetaan siihen, että paikallinen pk-yrittäjä voi tuottaa erittäin hyvää laatua. Tunnustus antoi meille valtavasti uskoa tähän jatkaa samalla mallilla myös tulevaisuudessakin. Franchise-mallin verkostoituminen sopii hyvin myös kotipalveluun, Alinan toimitusjohtaja Satu Jäntti kertoo.

Alina-ketjusta tuli Franny Awards -tapahtuman kaksoisvoittaja, sillä vuoden franchising-yrittäjinä palkittiin Alina-yrittäjä Minna Partti Iisalmesta.

– Alina on erinomainen esimerkki franchising-yrittäjyyden mahdollisuuksista haastavalla toimialalla. Alina on osoittanut, että palvelualalla panostus laatuun ja sekä henkilökunnan että asiakkaiden hyvinvointiin ei ole pelkkä kuluerä. Se on liiketoiminnan kivijalka, joka tuottaa myös taloudellisia tuloksia, sanoo Suomen Franchising-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Juha Vastamäki.

Vuoden Franchising-ketju ja Vuoden Franchising-yrittäjä on palkittu Franny Awards -tapahtumassa vuosittain vuodesta 1991 lähtien. Suomen Franchising-Yhdistys perustettiin vuonna 1988 suomalaisen franchising-toiminnan yhteistyö- ja itsesäätelyelimeksi.

Franchising-sektori työllistää Suomessa yli 100 000 työntekijää ja franchising-ketjujen yhteenlasketuksi liikevaihdoksi arvioidaan 5,5 miljardia euroa. Franchising-ketjuja toimii Suomessa kaikkiaan yli 250.

Toimitusjohtaja Satu Jäntti, rekrytointipäällikkö Terhi Castrén ja vuoden Alina-yrittäjä Minna Partti juhlimassa voittoa.