”Anne auttaa meitä huolellisesti ja varmasti”

Kalevi ja Rea Ollikainen luonnehtivat Alina Hanko-Raaseporin palveluita asiallisiksi ja oikein hyviksi. Kummankin on ollut helppoa suositella yrittäjä Anne Lindströmin palveluita myös tuttavilleen.

Alina Hanko-Raaseporin yrittäjä Anne Lindström saapuu jälleen käymään tuttujen asiakkaidensa luona. Ollikaiset asustavat ainoastaan kivenheiton päässä Alinan toimistolta.

Rea ja Kalevi Ollikainen

Rea ja Kalevi Ollikainen luottavat Anneen sekä hänen ammattitaitoonsa.

– Minä näin mainoksen rappukäytävässä. Ilmoitus oli alaoven ilmoitustaululla, Rea Ollikainen kertoo.

– Soitin mainoksen johdosta sitten Annelle. Kysyin häneltä, että oletko nähnyt tällaisia vastaavia tapauksia kuin minulla on, Kalevi Ollikainen muistelee.

– Hän vastasi minulle: ”Paljon!”

Ollikaiset ovat asuneet Hangossa lähemmäksi parikymmentä vuotta. Lähtöisin he ovat pääkaupunkiseudulta. Suomen eteläkärki on kuitenkin ollut heille jo nuoruudesta saakka kuin toinen koti. Anne on syntyperäinen hankolainen, joten yhteistä jutunaihetta riittää tutuista paikoista.

– Lisäksi Annehan puhuu ruotsia todella hyvin, lähes täydellisesti, Rea hehkuttaa.

– Palvelumme ovat olleet erittäin asiallisia. Annella on paljon aikaisempaa kokemusta alalta ja hän kertoi ensimmäisellä käyntikerrallaan lukuisia esimerkkitapauksia töistään. Hän herätti meissä heti luottamusta. Tapaukseni on hieman vaikea, mutta olen saanut hyvää hoitoa. Muuta palvelua emme ole nyt tarvinneet, Kalevi taustoittaa.

Ollikaisilla on jonkin verran kokemusta myös kunnallisesta puolesta ja muista palveluntarjoajista. Kaupungin hoitajat ovat käyneet joitakin kertoja.

– Se vaan ei jotenkin ole sama asia. Luotan siihen, että Anne sanoo milloin pitää mennä lääkäriin ja kertoo meille suoraan lisätarpeesta. Toivon että näin tapahtuu ja uskonkin hänen toimivan näin, Rea pohtii.

– Normaalin palvelutarpeen lisäksi joissakin pienissä asioissa tarvitsee apua, jotka ovat meille huonokuntoisille jo raskaita. Annelta asiat käyvät tuosta vaan ja hän tekee ne pyydettäessä, Kalevi kiittelee.

Ollikaiset suosittelevat Alina-palveluita ainakin heidän kaltaisilleen vanhemmille ihmisille.

– Mielellämme suosittelemme palveluita muillekin. Annen ammattitaito on vankka. Moni asia ei meiltä enää luonnistu, mutta Anne auttaa meitä huolellisesti ja varmasti, Ollikaiset kertovat.

Lisäpalveluillekin on kuulemma tarvetta, mutta…

– Sitä me emme vielä halua miettiä! Jostainhan kroppa alkaa varmasti reistailla ja rapistumista tapahtuu väkisinkin. Joillakin tätä tapahtuu hyvin nopeasti. Onneksi aivot vielä toimivat ja pystymme auttamaan toisiamme. Tiedämme kuitenkin, että Annelta apua saa. Olemme tyytyväisiä asiakkaita, Kalevi korostaa.