Eläkeuutisia Rovaniemeltä – pitkäaikainen yrittäjämme Taina Ruokanen jää eläkkeelle

Alina-yrittäjämme Taina Ruokanen jää eläkkeelle 1.12. seitsemän vuoden yrittäjyyden jälkeen. 
 

Taina aloitti työuransa Lapin Keskussairaalassa. Hän työskenteli vuodeosastoilla Ranualla sekä Rovaniemellä yhteensä 15 vuotta, jonka lisäksi kaksi vuotta kotisairaanhoitajana sekä lisäksi innovatiivisten hyvinvointipalveluiden projektissa. Paluu Lapin keskussairaalaan ja kiertäminen eri osastoilla herätti palon kotisairaanhoitajan työhön, ja tutut hoidettavat lisäsivät Rovaniemellä ikänsä asuneen Tainan työn mielekkyyttä.

 

Tuolloin Taina havaitsi kotihoidon mahdollisuudet auttaa vanhuksia asumaan pidempään turvallisesti kotonaan. Tunne siitä, ettei hän saanut käyttää vahvaa ammattitaitoaan ja osaamistaan täysin hyödyksi, sekä kolmivuorotyön haasteet saivat hänet ottamaan yhteyttä Alinan rekrytointipäällikkö Terhiin. Ensimmäinen tapaaminen jännitti, mutta Terhin tapaamisen jälkeen se oli menoa! 
 

Taina on kohdannut työssään ilon ja surun hetkiä. Parhaina muistoina mieleen ovat jääneet yrittäjän- sekä johtamisen erikoisammattitutkintojen suorittaminen sekä yrittäjäpäivien kohtaamiset muiden yrittäjien kanssa. Vastikään lanseeratun Alina-klubin ensimmäinen tapaaminen aktiviteetteineen jäi myös hyvin mieleen. Muistiin ovat jääneet myös asiakkaat, joista yhden luona käytiin parhaimmillaan kolmesti päivässä – 94 kilometrin päässä! Rakas kotikaupunki on tullut vuosien saatossa todella tutuksi, sen myötä myös toimisto on ollut helppo napata keskeiseltä sijainnilta. 

 

Yrittäjyys ollut Tainan mielestä sitovaa ja vastuullista, mutta samalla hyvin palkitsevaa. Oman työnsä laatuun on päässyt suoraan vaikuttamaan ja työtä on saanut tehdä täydellä sydämellä, unohtamatta omaa vaikutusta omaan ansiotasoon. Asiakkaiden voinnista vastaaminen kotona on ollut kaikista suurin vastuu, ja vapaallakin mieli on saattanut käydä töissä. 
 

”On sitä vapaapäivinäkin tullut katsottua kirjauksia, miten asiakkaat pärjäävät.”

 

Eläkkeelle siirtyminen on samalla helpottavaa, mutta haikeaa. Yrittäjyydessä ihanat asiakkaat ja oma, mahtava henkilöstö ovat antaneet Tainalle paljon. Jatkossa Taina aikoo rentoutua harrastustensa hiihdon ja maastopyöräilyn parissa, sekä tavata lapsiaan ja lastenlapsiaan. 

 

”Yritys on kuin oma lapsi, siitä huolehtii ihan eri tavalla. Enemmän, kuin tavallisesta palkkatyöstä. Eläkkeelle siirtyminen on samalla haikeaa, mutta helpottavaa.”

Taina Ruokanen
Yrittäjä, sairaanhoitaja
Hoiva Taiga Oy
Alina Rovaniemi

 

 

 

 

 

 

Rovaniemen yrittäjänä jatkaa sairaanhoitaja Anna-Stina Tuomela. Kiitämme Tainaa kuluneista vuosista ja toivotamme rattoisia eläkepäiviä!