Elina Palomäki palkittiin vuoden Alina-yrittäjänä

Porilainen Elina Palomäki on vuoden 2018 Alina-yrittäjä! Elina sai palkintonsa vuosittaisessa Franny-gaalassa perjantaina 23.3.

Elinan luotsaaman Alina Porin edellinen vuosi oli suuren kasvun ja kehityksen aikaa. Elina kolminkertaisti liikevaihtonsa, ylitti myyntibudjettinsa 58 prosentilla ja onnistui pitämään toimintansa erittäin kannattavana.

Toimillaan hän on kasvattanut yrityksensä kahdessa vuodessa yhdeksi Alinan suurimmaksi yritykseksi. Elina on onnistunut pääsemään Suomen ainoana Alina-yrityksenä harvinaiseen asemaan kunnan kumppaniksi lastensuojelulain alaisiin asiakkaisiin.

Gaalan juontaja Viivi Pumpanen kysymässä palkitun Elinan tuoreet kommentit.

Gaalan juontaja Viivi Pumpanen kysymässä palkitun Elinan tuoreet kommentit. Taustalla Alinan ketjujohtaja Satu Jäntti.

– Tuntuu todella hienolta, että suuresta ja kovasta työstä saa tällaisen tunnustuksen. Kun tekee lujasti töitä, silloin myös väkisinkin saavuttaa jotain, Elina toteaa.

Porilaisen tarmokkuudesta ja päämäärätietoisuudesta kertoo myös se, että yrityksen toiminta ja käyrä osoitti vahvasti eteenpäin, vaikka Elina vietti vuodenvaihteen molemmin puolin äitiyslomaa!

– Talousmittari varmasti näyttää niitä perusteluita sille, miksi minut tällä kertaa palkittiin. Toiminnot liiketoiminnan kasvattamiseksi ovat olleet järkeviä ja yritys on saatu lyhyessä ajassa toimivaksi ja suureksi, Elina pohtii.

– Olen ollut moneen suuntaan aktiivinen ja onnistumisen eteen on täytynyt tehdä oikeita asioita. Olisin voinut halutessani myös tyriä tosi pahasti!

Yrittäjä on vienyt yritystään kuitenkin rohkeasti eteenpäin. Asiakkaille ei koskaan ole vastattu ”eioota”, vaan resursseista on pidetty aina huolta ja jokainen avun tarvitsija on myös kotiinsa auttajan saanut.

Elinan oman panoksen lisäksi hänellä on ammattitaitoista henkilökuntaa ja vahva tukiverkko ympärillään. Alina Poria voidaan luonnehtia jopa perheyritykseksi, sillä monella Elinan perheenjäsenellä on tärkeä rooli yrityksen päivittäisissä toimissa.

Elina ja Jari Palomäki.

– Kaikki lähimmäiseni ovat kannustaneet minua. Aviomies Jari on ollut iso tuki, sillä hän on kannustanut työntekijöiden palkkaamiseen ja eteenpäin menemiseen. Lisäksi siskoni Kaisu ansaitsee kiitokset, sillä hän hyppäsi suureen tuntemattomaan äitiyslomani ajaksi ja paikkasi minua sillä välin. Tyttäreni Jenni on ollut meidän ”heittopussina” ja jättänyt välillä jopa omat menonsa väliin auttaakseen meitä eteenpäin, Elina kiittelee.

Kiitokset tulevat Elinalta myös Alina-ketjulle. Hänen mukaansa ketju on ollut myös tärkeä osa menestystä ja antanut yrittäjälle eväät siihen.

– Minun täytyy kiittää ketjua hyvästä yhteistyöstä. Suuriin päätöksiin minulla on taustalla tuki ja turva.

Alina Pori tulee Elinan mukaan varmasti vielä kasvamaan. Lähettyvillä on useita kuntia, joissa on vielä hyödyntämätöntä potentiaalia.

– En edes uskalla ajatella, kuinka suuria tässä vielä voidaankaan olla! Jospa meillä olisi lähitulevaisuudessa joka naapurikunnassa oma Alina. Toimintaa täytyy kuitenkin koko ajan kehittää ja henkilökuntaa saada lisää. Sotea odotan mielenkiinnolla ja sen tuomia mahdollisuuksia, Elina pohdiskelee.

– Tavoitteita on lujasti ja kovasti. Tästähän me vasta aloitetaan!

Alina Porin nettisivut

Franny-gaalassa palkittiin ansioituneita yrittäjiä

Koko Alinan edustus v. 2018 Franny-gaalassa.