Kansanedustaja Markku Rossi piipahti Alinan vieraana

Alinan tiloissa nähtiin maanantaina 4.9. arvovaltainen seurue. Pohjois-Savon alueen eri kansanedustajia vieraili elo-syyskuun aikana pitkin maakuntaa yrittäjien luona Savon Yrittäjien järjestämällä kiertueella. Viimeisenä vuorossa oli Kuopio ja Alina oli yksi vierailtavista yrityskohteista.

Valtakunnallinen Alina-ketju on saanut alkunsa Kuopiossa 1990-luvun alussa. Ketjuksi vuonna 2006 laajentuneella yrityksellä on tällä hetkellä lähes 30 franchise-yrittäjää pitkin maata.

Kansanedustaja Markku Rossi kuunteli ketjujohtaja Satu Jänttiä tarkasti.

Kansanedustaja Markku Rossi kuunteli ketjujohtaja Satu Jänttiä tarkasti.

Kansanedustaja Markku Rossi (kesk) vieraili Alinan pääkonttorilla yhdessä Kuopion Yrittäjien paikallisyhdistyksen delegaation kanssa.

Vierailun aikana kansanedustajalle esiteltiin Alinan toimintaa ja keskusteltiin monista hoiva- ja kotipalvelualaan liittyvistä asioista. Erityisen kiinnostunut Rossi oli luonnollisesti Kuopioon liittyvistä paikallisista asioista, mutta kansanedustajana hän kantoi huolta myös koko maata koskevasta tilanteesta. Muun muassa sotaveteraanien kotipalvelu ja lapsiperheiden asiat herättivät mielenkiintoa.

Ajatuksia vaihdettiin myös sote-uudistuksesta, mitä asioita pitäisi ottaa huomioon ja miten asioiden tulisi yksityisen kotipalveluntuottajan näkökulmasta mennä. Rossi kuunteli Alinan ketjujohtaja Satu Jäntin näkemyksiä suurella mielenkiinnolla ja oli kiitollinen saamistaan mielipiteistä.

Mukana olivat myös Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Jouni Ortju, yhteiskuntavaikuttamisen valiokunnan puheenjohtaja Laura Sinisalo, sekä toiminnanjohtaja Kirsi Sisso-Litmanen.

Alinan pilottiyksikön vastaava hoitaja Sirpa Ahonen kertoi Rossille paikallistason kuulumisia Kuopion kenttätyöstä.

Alinan pilottiyksikön vastaava hoitaja Sirpa Ahonen kertoi Rossille paikallistason kuulumisia Kuopion kenttätyöstä.