Norlandia avaa ensimmäisen sukupolvet yhdistävän palvelukorttelin Tuusulaan

Norlandia laajenee ja avaa yhtiön ensimmäisen sukupolvet yhteen tuovan palvelukorttelin Tuusulan asuntomessualueelle

Norlandia Hoiva ja Norlandia Päiväkodit laajentavat toimintaansa ja palveluvalikoimaansa ja tuovat Suomeen uuden konseptinsa, joka yhdistää ikäihmisten asumispalvelut ja lasten päiväkotitoiminnan saman katon alle.

Alina-ketju on osa Norlandia Hoivaa.

Ensimmäinen uuden mallin mukainen Norlandia palvelukortteli avautuu kesällä 2020 Tuusulan asuntomessualueelle. Uusiin palveluihin kuuluvat myös koirapäiväkoti ja Norlandia Deli-keittiön tuotevalikoima, joka on suunniteltu asiakasperheiden arkea helpottamaan.

Norlandian uusi konsepti on herättänyt runsaasti kiinnostusta eri kunnissa.

”Hyvä elämä, laadukas palvelu, yhteisöllisyys ja elämän ilo ovat tärkeitä toiminnan ydinajatuksia uudessa konseptissamme. Yhteiskunnassamme on paljon toivottu eri sukupolvia yhdistäviä ratkaisuja ja olemme nyt vastaamassa näihin toiveisiin Tuusulaan valmistuvassa ensimmäisessä, uuden konseptin mukaisessa kohteessa”, Norlandia Päiväkotien maajohtaja Miia Kollin kertoo.

Saman katon alla toimiminen ja yhteistyö mahdollistaa monipuolisemman toiminnan. Synergiaetuja syntyy muun muassa tilaratkaisuista ja toiminnan yhdistämisestä. Tilojen suunnittelussa on huomioitu kummankin sukupolven tarpeet ja sopivuus molempien sukupolvien käyttöön.

”Tutkimusten mukaan suomalaiset ikäihmiset ulkoilevat liian vähän. Päiväkodin ja hoivakodin yhteinen piha-alue mahdollistaa monipuoliset yhteiset toiminnot, missä molemmat sukupolvet voivat nauttia yhdessä tekemisen riemuista ulkoillen ja retkeillen, keittiöpuutarhassa puuhaten tai lumileikeistä nauttien. Lapset puolestaan nauttivat ikäihmisten huomiosta satuja ja tarinoita kuunnellen. Ikäihmisten lukemien satujen ja kerrottujen tarinoiden merkitys on lapsen kielen kehityksen osalta valtava”, toteaa Graziella Vartola Norlandia Hoivan puolelta.

Norlandia on tiettävästi ainoa valtakunnallinen toimija, joka tuottaa tällä hetkellä molempien ikäryhmien palveluita.

”Uuden konseptimme vaikuttavuus on väestöennusteet huomioiden merkittävä. Norlandian sukupolvet yhdistävässä palvelukonseptissa on jo suunnitteluvaiheessa huomioitu tulevien vuosien muuntokelpoisuus, ikäihmisten kasvavat asumistarpeet ja toisaalta lapsimäärän oletettu vähentyminen”, sanoo Norlandia Päiväkotien toimitusjohtaja Olli Lehtisalo.

Palveluja vauvasta hauvaan

Norlandia on tulevan kesän Tuusulan Asuntomessujen pääyhteistyökumppani. Asuntomessuille Tuusulan Rykmentinpuistoon rakentuu Norlandia palvelukortteli. Ikäihmisten tehostetun palveluasumisen, palvelutalon ja päiväkodin muodostama kokonaisuus on messujen näyttelykohteena.

Korttelin keskiössä myös haukutaan kaikki vierailijat, sillä korttelissa toimii Norlandian ensimmäinen koirapäiväkoti. Lemmikit voivat viettää niin ikään aktiivisen päivän ammattitaitoisten koirahoitajien ohjaamina. Korttelin Norlandia Deli-keittiössä lähi- ja luomuruokaa valmistaa oma kokki ja Deli-kahvila tarjoaa perheiden, vierailijoiden ja alueen asukkaiden arkea helpottamaan aamiais-, lounas- ja päivällispaketteja. Asuntomessujen palvelukorttelin Norlandian käyttöön rakennuttaa ja omistaa Hoivatilat Oyj. Kohde valmistuu heinäkuun aikana ennen asuntomessuja ja avautuu asiakkaille messujen jälkeen.

 

Lisätietoja:

Norlandia Päiväkodit Oy

Miia Kollin, maajohtaja

p. 040 5401 263

s-posti: 

 

Norlandia Hoiva Oy

Graziella Vartola, projektijohtaja

p. 044 4918 728

s-posti: 

 

https://norlandiayhdessa.fi/

 

INFO
Norlandia Päiväkodit on toiminut varhaiskasvatuspalveluiden tuottajana Suomessa 25 vuotta. Yhtiöllä on 80 päiväkotia 44 kunnassa.

Norlandia Hoivalla on Potilashotelli Tampereen yliopistosairaalan yhteydessä. Suomen hoivatoimintaa on vuonna 2019 laajennettu hankkimalla yhtiön omistukseen valtakunnallinen kotihoitopalvelua tarjoava Alina-ketju. Pohjoismaissa Norlandia Hoivalla on pitkä historia hoiva- ja sairaanhoitopalveluiden tuottamisesta Ruotsissa ja Norjassa

Molemmat yhtiöt ovat osa norjalaista yksityisomisteista NHC-konsernia.