Riikka Routti-Laiho Alina -yrittäjäksi Jyväskylään

Alinan palvelut ja tarjonta Jyväskylän alueella vahvistuvat, kun sairaanhoitaja-kätilö Riikka Routti-Laiho aloittaa Alina -yrittäjänä 1.5.2021. Riikan toiminta-alueena Jyväskylän lisäksi on Muurame.

Yli 30 vuotta hoitotyötä tehnyt Riikka on kartuttanut työkokemusta pääasiassa kätilönä, mutta joukkoon on mahtunut myös n. 10 vuotta yksityisellä sektorilla sairaanhoitajana.

– Olen ollut nyt noin seitsemän vuotta yksityisellä puolella esimiestehtävissä. Tykkään kannustaa ja tsempata ihmisiä, sekä omalla toiminnallani helpottaa kaikkien tekemistä ja päivittäistä toimintaa. Hyvän hoitotyön tekeminen on kaikista tärkeintä, Riikka kertoo taustoistaan.

Yrittäjä Riikka Routti-Laiho.

Riikka kertoo omaksi vahvuudekseen inhimillisen kohtaamisen taidon ja hän tulee myös erinomaisesti toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Alina-yrittäjäksi hakeutumista vauhditti kokemukset varsinkin vanhuspalveluiden ongelmista ja halusta omalta osaltaan pyrkiä antamaan apua arjen askareisiin ja tarjota aitoa kohtaamista ihmisten kanssa.

– Pidän työskentelystä ihan kaiken ikäisten – niin vauvojen kuin vanhempien – ihmisten kanssa. Haluaisin keskellä hektistä maailmaa pysähtyä ja antaa aikaa sekä hyvää hoitoa kaiken ikäisille, kertoo Riikka, jolle mökkeily, luonto ja marjastus ovat vapaa-aikana sydäntä lähellä olevia asioita.

– Opiskeluaikana tein myös vanhuspuolella töitä ja minulle jäi työstä hyviä kokemuksia. Vaikka työ on raskasta, se antaa tekijälleen henkisesti paljon.

Alinalla on Jyvässeudulla toimintaa ennestään kahdella Alina-yrityksellä. Alina Jyväskylä, Kilpisenkadun yrittäjänä on Kirsi Hirvonen. Alina Jyväskylä, Tourulan yrittäjällä Ulla Pekkalalla on lisäksi toimipiste Laukaassa.