Sairaanhoitajana tuon hyvinvointia ihmisten kotiin

“Olen löytänyt sen onnellisuuden uudelleen tämän työpaikan avulla, jonka aikoinaan lentopallo minulle toi.”

Jo nuorena haaveilin työskentelystä hoitoalalla, mutta vielä silloin harrastukseni lentopallo vei liikaa aikaa.  Harrastuksesta lentopallo eteni nuorten maajoukkueesta aina ammattilaisena pelaamiseen asti. Pelasinkin lentopalloa ammatikseni useamman vuoden Suomessa sekä ulkomailla.

 

Saavutin unelmani ammattiurheilijana, mutta yhtäkkisesti urheilu-ura päättyi muutama vuosi sitten Hämeenlinnassa pelattuun Suomen cupin välieräotteluun, jossa loukkaannuin. Kun sain tietää että leikkaus ei sujunut niin kuin piti, tiesin etten voisi enää ammattilaisena lentopalloa pelata. Tätä minun oli vaikea hyväksyä. Useamman vuoden pohdin, mistä löytäisin sen onnellisuuden elämääni, jonka lentopallo minulle aikoinaan toi. Silloin päätin alkaa toteuttamaan toista haavettani hoitourasta ja lähdin opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Samaan aikaan muutin takaisin Lahteen. Muutos ammattiurheilijasta koululaiseksi oli vaikea prosessi, kun samalla pyrin kuntoutumaan useista leikkauksista.

Vuonna 2020 kesällä muistan veljeni ottaneen minuun yhteyttä kertoen, että Lahdessa on uusi kotihoidon yritys, joka etsii työntekijöitä. Veljeni suositteli, että ottaisin kyseisen yrityksen esimieheen yhteyttä. En asiaa kauaa miettinyt, vaikka olinkin jo muualla kesätöissä. Laitoinkin yrittäjä Keville viestiä ja sovimme, että tulen perehtymään ja kokeilemaan työpaikkaan yhdeksi päiväksi.

Muistan kyseisen päivän ja aamun hyvin, minua jännitti todella paljon tavata Kevi. Kuitenkin Kevin suuri hymy ja ystävällisyys toivotti minut heti tervetulleeksi ja minulle tuli tunne, kuin kotona olisin ollut. Päivä meni enemmän ja vähemmän jutellessa kaikesta mahdollisesta enkä olisi ikinä voinut kuvitellut sinä päivänä, että tapaisin ihmisen, joka tulisi muuttamaan elämäni täysin. Sinä päivänä allekirjoitin sopimuksen Alinaan ja aloitin työt Alinassa noin kuukausi myöhemmin kesätyöni loputtua.

Aloitin Alinassa syyskuussa 2020, pikkuhiljaa yritykseen sekä Keviin tutustuen. Kuitenkin noin 6kk myöhemmin sain ilmoituksen lääkäriltä, että tarvitsen vielä yhden leikkauksen loukkaantumisen jäljiltä. Tämä tarkoitti siis sitä, että minulle tehtäisiin viides polvileikkaus, joka tuli olemaan iso leikkaus. Tämä veti mieleni taas hetkellisesti alas ja muistan kuinka kyynelehtien kerroin Keville leikkauksesta. En ikinä tule unohtamaan Kevin kommenttia asiaan ”Kaikki tulee menemään hyvin ja olen täällä sinua varten.”

”Kaikki tulee menemään hyvin ja olen täällä sinua varten.”

Leikkauspäivä tuli ja sain aivan erityistä tukea Keviltä ja muilta työntekijöiltä Alinassa. Kevi kannusti minua palaamaan töihin heti kun se vain oli mahdollista. Kuukausi leikkauksen jälkeen aloitin työt, pystyin vain tekemään töitä toimistolla koska en vielä pystynyt kävelemään.

Eräänä päivänä Kevi istutti minut alas ja halusi keskustella kanssani. Muistan taas jännittäneeni asiaa todella paljon, koska urheilijana olin tottunut, että kun istutetaan alas niin se ei ikinä ollut hyvän asian vuoksi. Kuitenkin Kevin aikeet olivat toiset. Tiesin että olin tehnyt kovasti töitä, halusin aina asiakkaiden parasta ja pyrin aina ajamaan heidän asioitaan eteenpäin. Tämän Kevi oli huomannut ja kertoi, että haluaisi minusta yrityksen vastuusairaanhoitajan, sitten kun valmistun sairaanhoitajakoulusta. Minun on vaikea kuvailla mitä tunteita kävin läpi tuolla hetkellä, koska olin kuin puulla päähän lyöty, mutta olin todella kiitollinen.

Kevi on puskenut minua eteenpäin urallani enemmän kuin kukaan ja nähnyt minussa kaiken sen potentiaalin ja ollut tukenani joka askeleella kohti vastuusairaanhoitajan tehtäviä. Olen löytänyt sen onnellisuuden uudelleen tämän työpaikan avulla, jonka aikoinaan lentopallo minulle toi.

Kiitos Kevi ja Alina,

-Hanna Salomäki, sairaanhoitaja.