Sinikka Illikainen on vuoden 2017 Alina-yrittäjä

Alina Ii-Pudasjärven yrittäjä Sinikka Illikainen on valittu vuoden 2017 Alina-yrittäjäksi. Sinikka palkittiin 24.3.2017 pidettävässä Franny-gaalassa yhdessä muiden ansioituneiden ketjuyrittäjien kanssa.

Sinikka aloitti yritystoimintansa tammikuussa 2016. Yritys on heti ensimmäisenä toimintavuotenaan tehnyt taloudellisesti hyvää tulosta. Sinikka on Alina-historian ensimmäinen yrittäjä, joka on onnistunut luomaan yrityksensä kahden toimipisteen kautta toimivaksi heti alkumetreistä lähtien haastavalla haja-asutusalueella.

Vuoden Alina-yrittäjä Sinikka Illikainen.

Vuoden Alina-yrittäjä Sinikka Illikainen.

– Olen otettu saamastani tunnustuksesta. Hienoltahan tällainen tuntuu ja antaa minulle itselleni vahvaa viestiä siitä, että asioita on tehty oikein, Sinikka toteaa.

– En olisi ikinä voinut kuvitellakaan että yrityksen toiminta lähtee näin hyvin käyntiin. Kasvuvauhti ylitti kaikki odotukset.

Tällä hetkellä yritys työllistää 15 henkeä erisuuruisiin työsuhteisiin. Työyhteisöt ovat vakiintuneita ja kasvavia. Laadullisesti toiminta on ollut myös erinomaista. Sinikka Illikainen on innovoinut uusia tapoja tuottaa palvelua haastavalla haja-asutusalueella.

– Toiminta on vakuuttanut ympärillä olevat yhteistyökumppanit joustavalla ja palveluhenkisellä asenteella. Tästä kertoo myös yrityksen asiakaskunta, josta kaikuu runsaasti positiivista palautetta. ”Sinikan porukka on ihminen ihmiselle”, on eräs hänen asiakkaansa kertonut, ketjujohtaja Satu Jäntti esittelee.

– Yksinhän tätä ei missään vaiheessa ole tehty, vaan tämän hetkinen tilanne on monen asian summa. Alina-ketjun tuki on ollut tärkeää. Minulla on aivan huikean hyviä työntekijöitä. Ilman heitä en olisi missään nimessä pärjännyt näin hyvin. Myös perheen tuki on ollut tärkeää. Mieheni sanoi minulle tästä palkinnosta kuultuaan että ”Minähän sanoin, että sinusta tulee hyvä yrittäjä!”, Sinikka kiittelee.

Sinikka haluaa antaa kiitoksia myös kaikille muille Alina-yrittäjille. Erityiskiitokset lähtevät kuitenkin lähimmälle kollegalle Ouluun Marja Wöttkelle.

– Aloitimme Marjan kanssa yrittäjinä yhtä aikaa ja hänen merkitystään minulle ei voi liikaa korostaa. Kun toinen on ollut haastavassa tilanteessa, toinen on vieressä tsempannut ja luonut uskoa.

Ketjuyhteistyössä Sinikka Illikainen on ollut muutenkin erittäin rakentava ja yhteistyökykyinen. Oman työnsä ohella Sinikka on osallistunut ketjun ja Franconin yhteistyössä järjestämään Franchising-Yrittäjän ammattitutkintokoulutukseen.

– Lisäksi Sinikka kertoo omasta toiminnastaan sekä franchising-yrittäjyydestä erilaisissa tapahtumissa, seminaareissa sekä tietysti Alina-yrittäjäksi aikoville soittajille väsymättä, Jäntti toteaa.

Franny-palkinto merkitsee Sinikalle tähän saakka tehdystä työstä saadun tunnustuksen lisäksi myös uskoa toiminnan tulevaisuudelle.

– Palkinto vain vahvistaa uskoani jatkaa Alina-toimintaa tulevaisuudessakin. Tiedän viimeistään nyt, että olen yrittäjänä oikealla tiellä. Voin jatkaa hyvillä mielin työtäni Alina-yrittäjänä samaan malliin ja entisestään toki kehittää toimintaa.

Vuoden parhaat Franchising-ketjut palkittu

Alina Ii-Pudasjärvi

Sinikalle asiakkaat, työ ja perhe tuovat voimaa yrittäjyyteen

Sinikka Franny-gaalan juhlatunnelmassa.

Sinikka Franny-gaalan juhlatunnelmassa.