Suomen Yrittäjien kierros pysähtyi Alinassa

Suomen Yrittäjien työmarkkinajohtaja Janne Makkula oli tutustumassa savolaisten yritysten toimintaan Savon Yrittäjien vieraana keskiviikkona 8.11.

Makkula piipahti Alina-ketjun vieraana yhdessä Savon Yrittäjien toimitusjohtajan Arto Nykäsen kanssa.

– Päätimme iskeä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Tutustumme samalla kertaa esimerkillisen kasvuyrityksen toimintaan ja vieläpä sote-alan toimijaan, Nykänen kertoi.

Alinan ketjujohtaja Satu Jäntti kertoi näkemyksiään ja mielipiteitään Alinan kannalta. Makkula, Nykänen ja Jäntti keskustelivat paljon sote-alan pk-yritysten tilanteista tällä hetkellä. Jäntin mukaan tarpeita ja toiveita on monenlaisia.

– Erityisesti pk-yritysten asema suhteessa kuntaan on hyvin erilainen eri puolilla Suomea. Tilanteet ja toimintaympäristö yhteistyön kannalta vaihtelee paljon, lisäksi palvelusetelikäytännöt ovat myös monenkirjavat, Satu Jäntti totesi vieraille.

Työmarkkinajohtajana Makkula oli kiinnostunut mielipiteistä ja kokemuksista paikallisen sopimisen osalta sekä erityisesti yhteistyöstä ammattiliittojen kanssa näihin liittyen.

– Kaikki mitä työehtosopimuksissa on sovittu, on sovittu voimassaolevan työlainsäädännön päälle. Vaikka nämä kaikki otettaisiin pois, meillä on edelleen hyvin järeä työlainsäädäntö, Makkula muistutti oleellisesti.

Savon yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen, Alinan ketjujohtaja Satu Jäntti ja Suomen Yrittäjien työmarkkinajohtaja Janne Makkula keskustelemassa Alinan tiloissa.

Jäntti kertoikin, että usein paikalliset sopimiset lähtevät juuri työntekijöiden toiveista ja tarpeista, erityisesti työaikajoustojen osalta.

– Sen takia ihmettelenkin ammattiliittojen sääntelyä asiassa, sillä tämä alkaa kääntyä paitsi yrittäjiä, myös työntekijöitä vastaan.

Aamupäivällä käytyjen keskusteluiden aikana niin Alinan ketjujohtaja Jäntti kuin yrittäjien edustusto vaihtoivat monia mielenkiintoisia ajatuksia, sekä kohtasivat puolin ja toisin varteenotettavia kommentteja. Makkula kiitteli Jänttiä näkemyksistään ja lupasi viedä saamansa sote-alan pk-yritysten terveiset eteenpäin.