Tarja mietti harkiten ja monelta kantilta – ”Suosittelen Alina-yrittäjyyttä muillekin!”

Yrittäjä Tarja Karpov.

– En enää edes muista, mikä oli lopulta se ratkaisevin tekijä, Tarja naurahtaa muistellessaan päätöstä ryhtyä Alina-yrittäjäksi.

– Tuli mietittyä niin monelta kantilta, että lähdenkö vai en.

Yrittäjän vapaus ja itsenäisyys olivat kenties ne houkuttelevimmat tekijät siirtyä palkkatyöstä kotipalveluyrittäjäksi. Tarja oli pohtinut osastotyössä jo pitempään mahdollisuutta alkaa tehdä itse päätöksiä ja tarjota parempaa hoitoa jokaiselle asiakkaalle.

– Koko ajan oli älytön kiire, eikä asiakkaille jäänyt aikaa. En halunnut sitä enää, Tarja huokaa.

Tarja oli miettinyt yrittäjyyttä yhtenä vaihtoehtona muiden joukossa. Uusia työpaikkoja selatessa Alinan ilmoitus jäi mieleen. Tästä alkoi totinen pohdinta aivan uudesta uravalinnasta.

– Tavallaan vähän haeskelin uusia työvaihtoehtoja ja mietin, mitä alkaisin tehdä. Alinan ilmoitus osui silmään hyvään kohtaan.

Nyt Tarja on Alina-yrittäjänä Lahden ja Hollolan alueella. Palvelut kattavat näiden paikkakuntien lisäksi myös lähialueet. Alina Lahti-Hollola tarjoaa nyt kaikkia sertifioituja Alina-palveluita asiakkailleen.

Tellervo saa Alina Lahdelta ja yrittäjä Tarja Karpovilta hyvää huolenpitoa.

Yrittäjän elämään Tarja on ollut hyvin tyytyväinen. Vapaus ja vastuut ovat hänelle mieleen.

– Kaikki on ollut sitä mitä alun perinkin luvattiin ja puhuttiin. Yrittäjän elämä sopii minulle hyvin. Saan suunnitella omat työni ja päättää mitä teen.

Tarjan on ollut helppoa sitoutua Alinan arvoihin ja vuosikausia hiottuun konseptiin kotipalveluyrittäjyydestä.

– Ne sopivat hyvin omaan arvomaailmaani.

Ketjuyrittäjäksi lähteminen oli hänelle oikea päätös. Tarja on kiitollinen etenkin yrityksen perustamisvaiheessa saadusta tuesta.

– Kauhea paperisota, paljon hakemuksia ja lupia. Uskoisin, että jotain olisi jäänyt varmasti tekemättä. Enkä olisi varmasti älynnyt itse mennä kysymään kaikkea tarvittavaa, osannut hakea oikeita asioita tai toimittaa oikeaa paperia oikeaan paikkaan, Tarja summaa.

Taustatuki onkin yksi suurimpia syitä, miksi Tarja suosittelee muillekin yrittäjyyttä pohtiville sairaanhoitajille Alina-yrityksen perustamista.

– Kaikki lupa-asiat tulee ainakin hoidettua oikein. Ketjun voima on takana, joten minusta se antaa enemmän luotettavuutta koko hommalle. Suosittelen kyllä, kannattaa lähteä mukaan.

Ketjun taustatuen lisäksi voimaa ja apua saa myös muilta Alina-yrittäjiltä, joita on ympäri Suomea nytkin yli 30.

– Yrittäjien kesken vaihdetaan nopeasti tietoa, vastauksia ja apua, jos nopea tilanne tulee eteen. Etenkin keskinäinen WhatsApp-ryhmämme toimii, Tarja kertoo kokemuksistaan.

– Ja jos pitää äkkiä kysyä vaikkapa jostain palkka-asiasta tai työsuhdepykälästä, en mä nyt tiedä, mistä olisin lähtenyt yksinyrittäjänä kyselemään. Ketjussa aina joku tietää vastauksen asiaan.