Lähihoitajana toteutan unelmaani hoiva-alalla työskentelystä

Minuun jätti jälkensä se, että isäni ei saanut Kamerunissa tarvitsemaansa hoitoa. Kun isäni lopulta menehtyi sairauteensa, päätin, että toteutan unelmani hoiva-alalla työskentelystä.

Olen asunut Suomessa nyt viisi vuotta. Kun muutin Suomeen Kamerunista, halusin ensin opiskella suomen kielen ja tämän jälkeen lähdin opiskelemaan lähihoitajaksi. Lähihoitajana Alinassa työhöni kuuluu asiakkaiden hyvinvoinnista vastaaminen, lääkkeiden antaminen, heidän ruokailustaan huolehtiminen sekä kotityöt.

Opiskelin Kamerunissa markkinointia mutta päätin siirtyä hoiva-alalle isäni sairastumisen jälkeen. Minuun jätti jälkensä se, että isäni ei saanut Kamerunissa tarvitsemaansa hoitoa. Kun isäni lopulta menehtyi sairauteensa, päätin, että toteutan unelmani hoiva-alalla työskentelystä. Myös isäni toiveena oli, että opiskelisin lääkäriksi. Nyt, kun olen lähihoitaja voin auttaa ihmisiä voimaan paremmin.

Työni on itsenäistä ja joustavaa. Työskentelin aiemmin sairaalassa ja se oli tylsää! Alinassa saan tehdä juuri niin paljon töitä, kuin haluan ja työvuorot ovat joustavia. Minulla on pieniä lapsia ja pystyn työn joustavuuden ansiosta viettämään hyvin aikaa myös perheeni kanssa ja elämään sisältörikasta elämää.

Alinassa parasta ovat ystävälliset asiakkaat ja hyvä tiimi.

Meillä on Alinassa hyvä tiimi. Teemme yhdessä työtä, voimme tarvittaessa jakaa vuoroja ja työkaveria autetaan aina. Tiimissämme on hyvä ilmapiiri, kaikki joustavat tarvittaessa, olemme ahkeria ja kohteliaita toisillemme. Meillä kaikki kunnioittavat toisiaan ja toisten mielipiteitä. Pidän siitä, että meillä pystyn jakamaan myös omia ideoitani työn tekemiseen.

Nyt tavoitteeni harjoitella lisää suomen kieltä asiakkaiden kanssa. Tulevaisuudessa aion opiskella sairaanhoitajaksi.

Patience Moffah työskentelee lähihoitajana Alina Lahti Keskustassa.