“Voisiko parempaa palvelua asiakas toivoa?” – Lue Alina Lappeenrannan saama asiakaspalaute!

Alina Lappeenrannan yrittäjä Liisa Nikamaa-Venäläinen sai maaliskuun viimeisenä viikonloppuna kerrassaan mahtavaa palautetta asiakkaan omaiselta!

Kauniit ja kannustavat sanat lämmittävät meidän kaikkien alinalaisten mieltä ja saavat työmme tuntumaan entistä arvokkaammalta näin poikkeusolojen aikana. Lue palaute alta:

KIITOS Liisa, olet upea ja luotettava!

Olen pahoillani vahvasta ilmaisustani. Me olemme kaikki olleet flunssassa sekä ollleet kontakteissa karanteeniin laitettujen kanssa. Olimme peloissamme. Flunssaamme ei ole diagnosoitu miksikään, niitä ei tutkita. Kausi-influenssa kierteli työyhteisössäni. Nyt se on minulla ohi.

Äitini on jo hauras. Jokaisessa yhteydenotossani alan havaita myös mentaalitoiminnan hiipumista. Ikä edellyttää jo melkoista valvontaa ja kaiken, pienenkin riskin ennaltaehkäisyä. Nyt niitä riskejä on paljon.

Sairaanhoidollinen valvonta ja suorittaminen on nyt oleellista. Se vähentää kipuja, rauhoittaa ja karsii riskejä. Teet työtäsi meille hyvin harvinaisessa työympäristössä. Asiantuntemuksesi on meille elintärkeää. 

Kävit. Suoritit sairaanhoidot, hieroit, tarkastit ruokatilanteen, pesit pyykit, juttelit ja rauhoittelit sekä reseptit uusit. Voisiko parempaa palvelua asiakas toivoa? Äitini luottaa sinuun ja odottaa sinua. Olet tärkeä ja Liisa, olet paras!

Ystävällisin terveisin,

Mika

Palaute on julkaistu asiakkaan luvalla.