Vuoden parhaat Franchising-ketjut palkittu – Alina jälleen kolmen parhaan joukossa!

Suomen Franchising-yhdistys palkitsi franchising-ketjuja ja -yrittäjiä Franny Awards –juhlassa 24.3. Helsingissä. Parhaana ketjuna palkittiin Kotipizza. Alina oli taas ehdolla parhaaksi ketjuksi. Iiläinen Sinikka Illikainen palkittiin vuoden Alina-yrittäjänä.

Alina oli jälleen ehdolla parhaaksi ketjuksi. Ketjujohtaja Satu Jäntti, Vuoden Alina-yrittäjä Sinikka Illikainen, toimitusjohtaja Ilpo Toivonen ja SFY ry:n toiminnanjohtaja Juha Vastamäki kuvassa.

Alina oli jälleen ehdolla parhaaksi ketjuksi. Ketjujohtaja Satu Jäntti, Vuoden Alina-yrittäjä Sinikka Illikainen, toimitusjohtaja Ilpo Toivonen ja SFY ry:n toiminnanjohtaja Juha Vastamäki kuvassa.

Suomen Franchising-Yhdistys on valinnut Kotipizzan vuoden 2017 franchising-ketjuksi. Kotipizza-ketjun vertailukelpoinen myynti kasvoi viime vuonna 16,3 prosenttia. Vuoden franchising-yrittäjänä palkittiin Laatutakuu-ketjun oululainen yrittäjä Tero Vaarala.

Vuoden Alina-yrittäjänä Franny-gaalassa palkittiin Sinikka Illikainen, joka on Alina Ii-Pudasjärven yrittäjänä. Yrityksellä on tukikohdat molemmilla paikkakunnilla ja toimintaa on näiden lisäksi myös Oulun alueella.

Pohjoismaiden suurin pizzaketju Kotipizza on uudistunut ja kasvanut voimakkaasti viime vuosina panostamalla laatuun, asiakaskokemukseen ja vastuullisuuteen. Samalla yrityksen toimitusjohtaja Tommi Tervanen on noussut julkisuuden hahmoksi ja aktiiviseksi yrittäjyyden puolestapuhujaksi. Vuoden 2016 lopussa Kotipizza-ketjuun kuului 258 ravintolaa. Kotipizza-ketjun vertailukelpoinen myynti kasvoi vuonna 2016 16,3 prosenttia ja Kotipizza Groupin pörssikurssi 82,5 prosenttia. Kotipizza on Suomen ensimmäinen pörssiin listautunut franchising-yritys.

– Franchising-yrittäjyys on ollut Kotipizzan toiminnan kivijalka jo 30 vuoden ajan. Tämä palkinto onkin ennen kaikkea tunnustus yrittäjillemme. Yrittäjät ja heidän henkilökuntansa tekevät päivittäin valtavasti hienoa työtä Suomen parhaan asiakaskokemuksen puolesta. Ketjun tehtävänä on vain auttaa heitä tuossa työssä, sanoo Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen.

Alina oli viime vuoden tapaan jälleen kolmen parhaan ketjun joukossa, mutta pääpalkinto ei ainakaan vielä osunut kohdalle. Suunta on kuitenkin hyvä, sillä vuoden 2016 aikana Alina-ketjun liikevaihto kasvoi 53 prosenttia. Alina on Suomen nopeimmin kasvava kotipalveluita tuottava franchising-ketju. Maantieteellisesti Alina laajensi kattavuuttaan merkittävästi, sillä nyt pohjoisin Alina toimii Rovaniemellä ja eteläisin Hangossa. Kaksi kolmesta Alina-yrityksestä teki voitollisen tuloksen.

– Franchising-yrittäjyydellä on ollut suuri rooli Suomen talouden kääntämisessä uudelleen kasvu-uralle. Franchisingin kasvu ja rooli työllistäjänä takaavat, että mallin merkitys koko kansantaloudelle kasvaa entisestään, kertoo Suomen Franchising-yhdistys ry:n toiminnanjohtaja Juha Vastamäki.

Franchisingsektori työllistää Suomessa yli 100 000 työntekijää ja franchising-ketjujen yhteenlaskettu liikevaihto on yli 5 miljardia euroa. Franchising-ketjuja toimii Suomessa kaikkiaan yli 250.

Alina-ketjulla on 30 toimipaikkaa ympäri maata ja liikevaihto v. 2016 oli 5,35 miljoonaa euroa. Alina työllistää tällä hetkellä n. 160 kotipalvelualan ammattilaista.

Sinikka Illikainen on vuoden 2017 Alina-yrittäjä

Vuonna 2016 ansioituneita suomalaisia ketjuyrittäjiä.

Vuonna 2016 ansioituneet ketjuyrittäjät riemuitsemassa.