”Alina-palvelu on toiminut kuten olemme ajatelleetkin”

Alina on ollut jo pidemmän aikaa säännöllinen vieras Irmeli ja Sakari Lukkarin kotona Helsingissä. Jo viitisenkymmentä vuotta kotitalossaan asustelleen pariskunnan asiakkuus yrittäjä Minna Vuorion kanssa alkoi perinteisissä merkeissä. Tilapäisestä avusta kehittyi säännöllinen ja vähitellen myös laajentunut hoivapalvelukokonaisuus.

– Olisikohan se ollut siitä alkaen, kun käteni murtui? Kotona tarvittiin apua ja taisin olla muutenkin kipeä, Irmeli muistelee.

Lukkareiden jälkikasvu oli hereillä ja otti yhteyttä Minnan Alina-yritykseen. Lasten yhteydenoton ansiosta Irmelille ja Sakarille järjestyy nyt päivittäistä apua.

– Eipä ole valittamista tilanteeseen. Kaikki on toiminut hyvin. Käynnit ovat säännöllisiä ja ne hoituvat ajallaan, Irmeli korostaa.

Kun pariskunnalta kysytään, mitä vielä voisimme parantaa käyntien yhteydessä, Sakari murjaisee oman ehdotuksensa.

– Muistia pitäisi parantaa, Sakari naurahtaa.

– Sille ei enää valitettavasti mahda mitään, mutta käyntiajat ovat hyvin pitäneet paikkaansa. Ja ne ovat aina sovittavissa ja muutettavissa, Irmeli lisää.

Julkinen kotihoito kävi puolisen vuotta Lukkareiden kotona ennen Alina-palveluita.

– Se ei kuitenkaan vastannut toiveitamme. Tästä syystä vaihdoimme yksityiseen, Irmeli sanoo.

– Ainahan se on myös hinnasta kiinni. Alina-palvelu on lisäksi turvallista ja luotettavaa, meillä ei ole mitään valittamista. Meistä todella huolehditaan niin aamu- kuin iltakäyntien yhteydessä. Kaikki on toiminut kuten olemme ajatelleetkin.