Blombergit asuvat kotona ja ovat tyytyväisiä ystävälliseen palveluun

 

Anne-Sofie ja Gary Blombergilla on mahdollisuus asua edelleen kotonaan. Tästä pitävät huolen sekä Helsingin kaupungin kotihoito että Alina Helsinki, keskusta – Itä-Helsingin yrittäjä Minna Vuorio.

Blombergit ovat saaneet kotiapua monelta eri taholta. Alinan asiakkaiksi he päätyivät kaupungin kotihoidon kautta. Kotihoito otti yhteyttä yrittäjä Minna Vuorioon, pystyisikö hän tarjoamaan tukea ja apua Blombergeille. Kun juttutuokio ehtii edes kunnolla alkaakaan, Anne-Sofie Blomberg tekee selväksi tyytyväisyytensä Minnan palveluihin.

– Minna on ollut hyvin ahkera, ystävällinen ja kiltti hoitaja.

Blombergien tilanne on nyt rauhoittunut kotihoidon osalta. Kun aikaisemmin kaupungin kotihoidon lisäksi paikalla kävi useampia toimijoita, tämä aiheutti hämmennystä.

– Ei tässä enää aina pysy perillä, että kuka käy ja mistäkin. Minna on kuitenkin varma tapaus. Tiedämme, kuka hän on ja tiedämme mistä hän tulee. Hän on vielä ihmisenä niin kiva. Ja työtä voi tehdä monella tavalla. Hän tekee sitä erinomaisesti, Anne-Sofie kiittelee.

– Kiva kuulla, ja olet sinä kyllä muistanut minua kiitelläkin, Minna toteaa tyytyväisenä.

Blombergien talo on komealla paikalla Helsingin Laajasalossa. Tällä paikalla he ovat asuneet 26 vuotta. Aikaisemmin Anne-Sofien vanhemmilla oli samalla paikalla kesämökki. Mökki purettiin ja tilalle rakennettiin kunnollinen talo.

– Aikaisemmin asuimme aivan Helsingin keskustassa ja kävimme paikalla vain kesäisin. Nyt olemme täysin maalaisia, Gary ja Anne-Sofie naurahtavat.

Pariskunnan tarina alkoi vuosikymmeniä sitten Vaasan Vaskiluodossa, jossa on Anne-Sofien vanhempien kotipaikka. Anne-Sofie oli lähtenyt hakemaan kärryillä tavaraa kaupungista, mutta pyörä juuttui kiinni rautatiehen.

– Minä tulin juuri uimarannalta ja rupesimme kavereideni kanssa auttamaan häntä. Pyörä ei meinannut millään irrota. Kun saimme pyörän irti, kävelin hänen seurassaan jonkun matkaa, Gary muistelee.

– Muistan, että ajattelin siinä tilanteessa että ”onpa sääli, että miten kauan kestää ennen kuin tapaamme seuraavan kerran”. No, vuosiahan siinä meni, mutta tapasimme kuitenkin!

Kuten niin moni ikäihminen, myös Anne-Sofie ja Gary arvostavat yli kaiken mahdollisuutta asua edelleen kotonaan.

– Moni ikäihminen saa kotihoitoa ja sitä tarjotaan monelta taholta. Olimme pitkään siinä ajatuksessa, että pärjäisimme ilman kotiapua. Tämä on kuitenkin ollut iso apu meille. Saamme monipuolista palvelua ja tästä syystä saamme vielä asua kotona. Minna on erityisen ystävällinen, siitä ei jää missään nimessä kiinni. Aina kun hän käy täällä ja näemme hänet, se on kivaa ja siitä tulee hyvälle mielelle, Anne-Sofie hehkuttaa.

– Tämä on niin paljon mielekkäämpää kuin jossakin laitoksessa makaaminen epämiellyttävissä olosuhteissa. Nyt kun saamme vielä näin ystävällistä palvelua, olemme todella tyytyväisiä tilanteeseemme.