Helenalla risut jäävät pihalle

”Palvelu on ihmisläheistä ja nimenomaan minun tarpeeni huomioivaa.”

Alina Iisalmi-Lapinlahti-Nilsiän asiakkaana oleva Helena ei ole säännöllinen asiakas, mutta hän ottaa aina yhteyttä Alinaan apua tarvitessaan. Yrittäjä Minna Partti ja hänen henkilökuntansa on antanut Helenalle sen verran hyvää palvelua, että risujen jakamiselle ei ole aihetta.

Iisalmelainen Helena Kuhlman oli Alina Iisalmi-Lapinlahti-Nilsiän asiakkaana jo vajaat puoli vuotta aiemmin, mutta joutui jälleen turvautumaan yrittäjä Minna Partin apuun loukattuaan kätensä noin kuukausi sitten.

– Minulle tehtiin syksyllä silmäleikkaus, jonka jälkeen tarvitsin Minnan apua. Nyt kun kaaduin tuolla ulkona ja teloin käteni, tuli heti ensimmäisenä mieleen että pitääpä soittaa Alinaan, Helena kertoo.

Mistä Helena sitten äkkäsi Alinan ja Minnan palvelut? Lähipiiristä löytyi tietoa ja suositusta, eikä apua tarvinnut odottaa kauaa.

– Vanhempi tytär sanoi että soitapas Alinaan, sieltä saa apua. Hän tiesi kertoa, että Alinasta löytyy auttavia tyttöjä hoitamaan.

– Ja kun sunnuntai-iltana kaaduin, soitin heti maanantaiaamuna Minnalle. Hän tuli käymään jo samana päivänä, Helena kiittelee.

Helena on saanut monipuolista palvelua ja homma on toiminut hyvin. Hän ilmaisee tyytyväisyytensä Alinaan moneen otteeseen.

– Olen saanut apua monella tavalla. Nyt varsinkin, kun olen kuin pieni lapsi – mitään en käteni takia oikein pysty tekemään ja joka paikassa tarvitsee apua. En pysty edes kenkiä tai housuja laittamaan itse jalkaan, niin nöyrästi on kaikki tehty.

– Ei ole kukaan sanonut, että laitappa vaan ite, Helena naurahtaa.

Helena kertoo, että hänet on ehditty huomioida ruoanlaiton ja kotisiivouksen ohessa. Kuulumiset tulevat vaihdetuksi. Kaikki on mennyt tähän saakka oikein mukavasti, eikä kommelluksia ole sattunut.

– Paitsi että pari päivää sitten Minnan auto ei lähtenyt käyntiin kovien pakkasten takia! Minun piti lähteä käymään hänen kyydillään lääkärissä, mutta meille tulikin vähän mutkia matkaan. Pakkanen vähän kiusasi lähtöä, mutta lopulta ehdittiin juuri ja juuri oikeaan aikaan.

Alinan tarjoama apu on ollut Helenalle tähän saakka keikkaluontoista, mutta tarvelähtöistä. Minna Partin palvelutarjonta on tullut Helenalle tutuksi ja hän on tietoinen laajasta kotipalvelukokonaisuudesta.

– Jos vain jokin tilanne taas tulee eteen, tiedänpähän kenelle soitella, Helena toteaa.

– Suosittelen kyllä Alinan apua, mikäli apua tarvitsee – ja esimerkiksi rikkoo kätensä tai jalkansa. Palvelu on ihmisläheistä ja nimenomaan minun tarpeeni huomioivaa. Tekemisen ohessa ehditään hyvinkin jutella, ei tässä niin jäniksen selässä olla.

Tyytyväinen asiakas korostaa yksityisten kotiapupalveluiden roolia ja niiden hyvää saatavuutta. Tälläkin kertaa Helena sai apua jo heti yhteydenottopäivänä.

– Kun tenkkapoo tulee eteen, niin Alinalta saa apua nopeasti. En kyllä millään keksi, mistä voisi risuja antaa, Helena naurahtaa.