Taimi saa apua arkeensa

”Moni varmasti miettii, että mistähän sitä apua sitten saa? Onneksi minulla on nyt tällainen Heidin kaltainen luottohenkilö.”

Savonlinnalainen Taimi ei ole tarvinnut kotiapua vielä pitkään, mutta on tyytyväinen saamiinsa Alina-palveluihin. Omien sanojensa mukaan Taimi menee eteenpäin niin pitkään kun vain pääsee, mutta jos lisäapua sattuu tarvitsemaan, hän tietää saavansa niitä Savonlinnan Alina-yrittäjältä Heidiltä.

Taimi Juuti avaa kotitalonsa oven vieraille nättinä loppukesän aamupäivänä. Savonlinnan Alina-yrittäjä Heidi Juuti on ollut säännöllinen kävijä Taimin luona jo muutamien kuukausien ajan ja tullut hyvin tutuksi nopeasti.

Alun perin Kerimäeltä lähtöisin oleva Taimi on tuttuun tapaan juttutuulella ja istahtaa vieraiden seuraksi keittiön pöydän ääreen.

Alkuun juttu kääntyy Taimin työuraan, josta tarinoita varmasti riittäisi, mutta ihan kaikkea ei voi kuulemma kertoa!

– Mie olin ravintola-alalla ja pitkään Seurahuoneella. Siellä tuli kyllä kaikki asiat aina tietoon ja ihan kaikkea ei olisi ehkä tarvinnutkaan tietää! Kaikenlaista näki ja monenlaista tapahtui, Taimi naurahtaa.

– Joka työssä on aina omat varjonsa ja hyvät puolensa, mutta mukavaa oli.

Taimi ei ole vielä tarvinnut pitkään kotiapua. Kaupungin kotihoito kävi hänen luonaan jonkun aikaa, kunnes Heidiltä tiedusteltiin mahdollisuutta ottaa Taimin käynnit hoidettavakseen. Samasta sukunimestä huolimatta sukulaisuuskytköksiä ei ole, mutta Taimi ja Heidi tulevat erinomaisesti toimeen keskenään.

– Mie olen kyllä tästä palvelusta tykännyt. Heidi ja muut kävijät ovat tulleet tutuiksi ja luottamus on syntynyt. Kaikki käynnit ovat menneet hyvin, työn jälki on hyvää ja meillä on keskenään hauskaa, Taimi kiittelee.

– Hyviähän ne kaupunginkin tytöt olivat, mutta jostain syystä minusta tuntuu että tämä on parempi vaihtoehto. Luotan palveluuni täysin ja he ottavat enemmän asioita hoidossani huomioon.

Kävelykepistä huolimatta Taimi liikkuu hyvin ja jaksaa puuhailla kotona monia askareita. Hän on kuitenkin tietoinen siitä, että nykyinen tila ei jatku loputtomiin.

– Ihminen kun vanhenee ja huononee voinniltaan, niin kaikki on täysin epäselvää. Moni varmasti miettii, että mistähän sitä apua sitten saa? Onneksi minulla on nyt tällainen Heidin kaltainen luottohenkilö. Etkös sinäkin tarjoa niitä lisäpalveluita, Taimi kysyy Heidiltä.

– Kyllä. Kaikenlaista apua, mitä vaan täällä kotona tarvitset. Kyllähän se on sillä tavalla, että vanhetessa apua myös tarvitsee enemmän, Heidi painottaa.

Taimi nyökkää ja toteaa tämän olevan ihan luonnollista.

– Mutta männään nyt etteenpäin niin pitkään kun vaan piäsöö ja hyvin minä tähän mennessä olen pärjännytkin!

Alina ei ole vielä savonlinnalaisille nimenä kovin tuttu, sillä Heidi aloitti yritystoimintansa vasta joulukuussa 2015. Pohjaa kuitenkin löytyy, sillä ensimmäinen Alina-yritys perustettiin Kuopiossa jo yli 20 vuotta sitten ja Heidikin on tehnyt alan töitä jo pitkään.

– Suosittelin siskollenikin että ottaa yhteyttä tänne, mutta hän sanoi että nimi on outo. Kyllähän minäkin alkuun ajattelin, että mikähän lie tämäkin firma, mutta eihän asenne voi omaan tietämättömyyteen perustua. Äkkiähän sitä uuteen ihmiseen tottuu ja tutustuu. Heidikin olet tehnyt tätä työtä jo aiemmin, joten minulla ei ole mitään moitteen sijaa, Taimi täräyttää.

Taimi kertoo, että on ensiarvoisen tärkeää että Heidin tarjoaman avun ansiosta hänen arkensa kotona helpottuu, ja jatkossa kenties tarvittavat lisäpalvelut mahdollistavat kotona olemisen jatkossakin. Ja palvelua tarjotaan nimenomaan hänelle yksilöllisellä tavalla.

– Tällä alalla on taatusti koko ajan tulossa lisää asiakkaita ja meihin kaikkiin pitää suhtautua omalla tavallaan. Tässäkin kaupungissa on paljon ikäihmisiä ja lisää tulee. Kotona on kuitenkin hyvä olla, joten on hirmu hyvä että apua saa.

– Asian ydin on juuri siinä, että sama tuttu ihminen käy, Taimi täsmentää.

Mukava juttutuokio alkaa olla lopuillaan ja Taimia hieman harmittaa. Vieraille kun ei tullut tarjottua tällä kertaa mitään! Hän ei päästä kuitenkaan vieraitaan ovelle, ennen kuin nämä ovat saaneet pikkumakeat maisteltavaksi. Heidi muistuttaa tulevansa käymään seuraavan kerran taas torstaina.

– No silloinpa tulet taas, ilmoittelen jos tulee muutoksia, Taimi huikkaa.

– Ja muista ottaa lääkkeesi, Heidi muistuttaa Taimia.

– Minä yritän, nähdään torstaina!